Katern

Sportieve School tennis-programma succesvol ontvangen

De afgelopen maand zijn Tennisverenigingen Rijnhuyse en Vreeswijk gestart met het geven van kennismakingslessen tennis op diverse basisscholen in Nieuwegein. Deze lessen worden gegeven in het kader van het Sportieve School programma van SportID Nieuwegein.

In Wijkersloot, Zuilenstein, Galecop en Batau worden basisschoolleerlingen van groep 3 en 4 enthousiast gemaakt voor de tennissport door Bart van Essen en Rik van der Wal (Tennisvereniging Rijnhuyse), en in Nieuwegein Zuid geeft Peter Paul Schrauwen (Tennisvereniging Vreeswijk) les aan kinderen uit de groepen 3 t/m 8. In een aantal lessen wordt de kinderen de basistechnieken van het tennis bijgebracht. De kinderen reageren enthousiast op de lessen en de ballen vliegen soms letterlijk om de oren!

Leuke afsluiting
Na afloop van het programma organiseren beide tennisverenigingen nog een leuke afsluiting op de club zelf. Bij Tennisvereniging Rijnhuyse kunnen de kinderen op 8 maart tussen 14:00 en 17:00 uur een heuse tennis clinic volgen o.l.v. professionals en kunnen ze op 11 maart tussen 10:30 en 14:00 uur meedoen aan het Schooltennis Event. Ook Tennisvereniging Vreeswijk organiseert een Schooltennis Event, en wel op vrijdag 24 maart tussen 16:30 en 17:30 uur. Deelname aan deze aanvullende activiteiten is gratis, maar de kinderen dienen zich wel vooraf in te schrijven via www.sportidnieuwegein.nl/inschrijven.

Straattennis
Het programma in het kader van de Sportieve School heeft tot doel kinderen enthousiast te maken voor sport in het algemeen en in dit geval tennissport in het bijzonder. Sport ID wil aan de kinderen meegeven dat er altijd en overal mogelijkheden zijn om te kunnen sporten. Om dat te bewijzen organiseert Sport ID samen met beide tennisverenigingen op 10 juni een groot Straattennis Evenement. Op www.sportidnieuwegein.nl/evenementen kan men eind maart terecht voor meer informatie over het evenement en inschrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk