Sportief dagboek (25)

Hans van Echtelt: ‘Na twee bemoedigende resultaten tegen koploper CSW en middenmoter Buitenboys kreeg Geinoord afgelopen zaterdag een domper van je jewelste te verwerken in de thuiswedstrijd tegen Waterwijk. Niet alleen vanwege het resultaat (een kansloze nederlaag van 0-5) maar ook vanwege het feit dat twee van de belangrijkste spelers met een rode kaart voortijdig van de natte grasmat moesten vertrekken. Een wedstrijd die dus letterlijk en figuurlijk in het water viel.’

‘Zelfs was ik aanwezig bij een boekpresentatie van mijn vriend en collega Ad van Liempt (zijn nieuwste bijdrage heet ‘Hier is het gebeurd’, over 50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan), vandaar dat onze trouwe clubman Gerard van Vliet ook dit keer zijn wekelijks verslag heeft gemaakt en tevens een bijpassend fotografisch spelmoment heeft aangeleverd.’ Hieronder dit keer zijn uiterst beknopte weergave van het gebeuren op Parkhout.

Gerard van Vliet: ‘De thuisclub liet zich vandaag niet van zijn beste kant zien. Het verloor niet alleen kansloos met 0-5 maar moet ook de laatste belangrijke wedstrijden om nacompetitie te ontlopen ook nog Timo Meerding missen, die met direct rood in de 42e minuut van de eerste helft kon gaan douchen. Het stond toen al 0-2 voor de gasten uit Almere. In het tumult rond deze overtreding kreeg ook Daniel Kops wegens protesteren een gele kaart van scheidsrechter Jesse Knetsch uit Amersfoort. Dit kwam hem in de tiende minuut van de tweede helft duur te staan toen hij via een schwalbe een penalty probeerde uit te lokken maar door scheidsrechter Knetsch op een tweede gele kaart werd getrakteerd. Een gehavende thuisploeg moest met negen man nog 35 minuten verder.’

‘De eindstand van 0-5 was nog een magere afspiegeling van de mogelijkheden en kansen die Waterwijk creëerde. Het met name aan keeper Mitchel van Oort van de thuisploeg te danken dat het maar 0-5 werd. Met een handvol uitstekende reddingen kon hij veel erger voorkomen.’

Komende zaterdag moet Geinoord op bezoek bij koploper BFC in Bussum, mogelijk met enkele invaller na het gebeuren op deze trieste zaterdag.

Foto: Geinoord-doelman Mitchel van Oort werd afgelopen zaterdag vijf keer gepasseerd tegen Waterwijk, hier een van zijn reddingen in beeld. (Foto: Gerard van Vliet)