Sportief dagboek deel (28)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week:

Gebruind teruggekeerd van een weekje Ameland wacht weer het sportieve rad van avontuur waarin we aan het slot van de competitie zijn beland. Eerst nog de return van FC Utrecht in Arnhem afwachten, daarna volgt de slopende nacompetitie waarin Geinoord intussen is beland. Te beginnen met het thuisduel tegen De Pelikaan uit Zwijndrecht die komende zaterdag op Parkhout wordt afgewerkt. Daarna volgt het uitduel tegen de winnaar van Papendrecht tegen Oostkapelle dus een verre reis naa Zeeland kan in het verschiet liggen.

Afgelopen zaterdag besloot Geinoord de reguliere competitie thuis tegen Montfoort. Er werd met 1-2 verloren waarbij Sem van Zwieten voor de derde keer in successie het vijandelijke doel wist te vinden. Deze voorsprong ging in tegenstelling tot vorige week tegen Nieuw Lekkerland alsnog verloren maar het vertoonde spel biedt houvast voor de nacompetitie waarin ook NSVV, Altena, VVGZ en Arnemuiden zijn geplaatst. Ook een van deze opponenten kan Geinoord in de finale tegenkomen,.

En wacht daarna het nieuwe seizoen, eerste of tweede klasse. Intussen is duidelijk dat Geinoord binnen de selectie de nodige veranderingen zal ondergaan. Trainer Gert Plomp zal vrijwel zeker Elvin Hardeveld (gaat stoppen), voormalig topscorer Vincent Griffioen (waarschijnlijk naar Nieuw Utrecht) , Ryan Verkerk en Robin Jansen moeten missen waar wel een aantal nieuwelingen tegenover staat. Voor de supporters zal het wennen zijn om tal van nieuwe gezichten aan het werk te zien maar eerst maar eens afwachten wat de ogenschijnlijk zeer slopende nacompetitie in petto heeft.

Sem van Zwieten is op dreef bij Geinoord, de jonge spits scoorde hier tegen Montfoort voor de derde keer in successie. (foto Gerard van Vliet)

Juichende spelers bij Geinoord, doelpuntenmaker Sem van Zwieten wordt omarmd door teamgenoot Robin Kuyer. Beide spelers beginnen zaterdag aan de nacompetitie tegen De Pelikaan (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren