Sportief dagboek (slot seizoen 2016-2017)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het seizoen 2016-2017 zit er nagenoeg op, voor de beide Nieuwegeinse zaterdagvertegenwoordigers moest de gifbeker tot de laatste druppel geleegd worden. Zowel JSV als Geinoord degradeerden immers naar de tweede klasse zodat de derby in tact is gebleven. Kwalitatief kwamen beide selecties achteraf tekort, Geinoord sleepte er nog wel een nacompetitie uit. ,,Maar de ranglijst liegt niet, we moeten uithuilen en opnieuw beginnen,’’ zo reageerde voorzitter Hans van der Meijden gelaten na het dramatische 4-3-verlies tegen Marken.

Zelf heb ik deze ontwikkeling niet van dichtbij meegemaakt. Terwijl ik op Ameland vakantie vierde, werd het belangrijkste weekeinde van het seizoen afgewerkt. Geinoord moest de laatste strohalm pakken tegen Marken terwijl mijn andere favoriete club FC Utrecht een dag later in een kolkend Galgenwaard moest proberen alsnog Europees voetbal af te dwingen. Op het moment dat ik op een terras in Ballum een biertje dronk, schoot Nacer Barazite de beslissende penalty binnen. Uitgerekend zat ik op een plek waar ook Frans en Gonnie van Seumeren geregeld te gast zijn….

Wat gaat het nieuwe seizoen brengen? Bij JSV heeft een aantal spelers aangegeven te zullen stoppen en hetzelfde geldt voor Geinoord waarin in ieder geval Robin Jansen en doelman Jeremy Vrede zullen vertrekken. Op Galecop zal routinier Michiel van der Valk vrijwel zeker een stapje terugdoen, in de laatste beslissende wedstrijd tegen Woudenberg zag hij nog een goal wegens buitenspel afgekeurd. JSV eindigde met vijf punten minder dan Geinoord als voorlaatste.

In deze afdeling zijn AFC en Zuidvogels intussen naar de hoofdklasse gepromoveerd, beide ploegen staken er afgelopen seizoen bovenuit. Roda is nog met CSW gewikkeld in de nacompetitie, de ploeg uit Wilnis heeft het heenduel met 1-0 gewonnen en zaterdag wacht het sluitstuk voor de ploeg uit Roda die lange tijd met JSV en Geinoord in de slag was om de onderste plaatsen. En dan valt ook de allerlaatste beslissing in de eerste klasse waarover we in ons sportieve dagboek wekelijks mochten verhalen. Dat stopt nu, we zien elkaar hopelijk in het nieuwe seizoen terug!

Doelman Jeremy Vrede die Geinoord gaat verlaten en die we komend seizoen op Parkhout niet meer zullen terugzien (foto-Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren