Sportief dagboek deel (9)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het kan verkeren. Vorige week waren de supporters van beide Nieuwegeinse clubs in mineur. En nu gebeurde iets waar de voetbalfans niet vaak mee te maken hebben, namelijk een uitzege voor zowel Geinoord als JSV. Laatstgenoemde club won met verrassend met 0-2 bij SC Almere dat een week geleden nog de vloer aanveegde met Geinoord dat op haar beurt verrassend uithaalde bij titelkandidaat Maarssen en met 1-3 opgetogen sportpark Daalseweide de rug toekeerde. 

Dus volop euforie dit keer, zeker bij trainer Gerrit Plomp dat een totaal ander Geinoord in actie zag dan tegen Almere, waartegen vernederend met 0-5 werd verloren. Dit keer pakte zijn formatie vanaf het begin de tegenstander bij de keel en kwam desondanks tegen de veldverhouding in met 1-0 achter via Sven van Vuuren. Maar vlak voor rust maakte Robert Maat er met een bekeken boogballetje 1-1 van en met deze stand kon Geinoord vol goede moed aan de thee.

Een ‘gouden’ wissel, want Sem van Zwieten werd als invaller meteen na rust binnen de lijnen gebracht en hij maakte er in de 48ste minuut promt 1-2 van. Daarna knokte Geinoord voor de volle buit en Jardell Adamson had die op zijn schoen maar hij miste. Het was Zakaria El Allali die drie minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Peter de Waard de bevrijdende 1-3 op het scorebord bracht. En geweldige opsteker voor de ploeg met het thuisduel tegen Waterwijk dat zaterdag onder leiding van arbiter Jesse Knetsch gespeeld wordt op Parkhout.

Foto: Beeld uit het duel tussen Maarssen en Geinoord, Jardell Adamson, een van de uitblinkers aan Nieuwegeinse zijde, aan de bal. (foto Grard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk