Katern

Sportief dagboek deel (9)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om de opgaande lijn van de laatste twee duels (vier punten) door te trekken in Dordrecht. Tegen Oranje Wit werd met 3-0 verloren waarbij de ploeg uit Nieuwegein vooral in de eerste helft teleurstellend acteerde. Ondanks het feit dat trainer Charles Loots een sterke basisopstelling in het veld kon brengen, kwam de thuisclub via treffers van Domien Muller en Christiaan Perrier  comfortabel aan een 2-0-voorsprong.

Hoewel Geinoord drie vaste basisspelers (Vincent Griffioen, Elvin Hardeveld en Timo Meerding) zag afhaken wegens blessures, werd na rust betere tegenstand geboden zonder dat de ploeg ondanks enkele goede kansen tot scoren kwam. Dat deed Oranje Wit wel in de slotfase toen Mike Langerak de eindstand op 3-0 bracht. De kans om met deze middenmoter op gelijke hoogte te komen, had Geinoord gemist. Het komend thuisduel tegen  WNC is nu van cruciaal belang geworden evenals de daarna volgende wedstrijden tegen  de laagvliegers LRC (uit) en GJS (thuis) op 1 en 8 december. 

Komende zaterdag zal tijdens de wedstrijd tegen WNC een financiele actie op touw gezet worden voor Joost van Drie, vader van Koen die speelt in Geinoord JO 11-4. De Nieuwegeinse club is namelijk een initiatief begonnen om de door het noodlot getroffen Van Drie hulp te bieden. Tijdens de afgelopen zomervakantie liep Joost een permanente dwarslaesie op toen hij na het zwemmen uit zee stapte. ,,Ineens werden mijn benen zwaar en voel ik een enorme pijn in mijn rug,’’ zo legt Van Drie uit over wat hem overkomen is.

Het gezin wil graag in hun huidige woning in De Doorslag blijven wonen waarvoor een fikse verbouwing nodig is. Zo kunnen de kinderen van het gezin op hun eigen school en hun eigen sportclub blijven. Geinoord voelt zich zeer betrokken bij deze situatie en wil graag een bijdrage leveren om hulp te bieden. Daarom staat op zaterdag 24 november een zogenaamde crowfunding op het programma waarbij bezoekers aan de thuiswedstrijd tegen WNC een financieel steentje kunnen bijdragen. Ook het jeugdteam van Koen is intussen met meerdere acties begonnen om geld in te zamelen.

Bij de foto : Uw fotograaf had naast het niet boeiende voetbal ook nog oog voor de laag staande zon, welke zorgde voor een sfeervol plaatje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren