Sportief dagboek deel (7)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Geinoord heeft het eerste puntje binnen in het nieuwe seizoen. De uitwedstrijd tegen GRC ’14 op de grens van Giessen en Rijswijk leverde een uitslag van 1-1 op terwijl de bezoekers uit Nieuwegein tot twee minuten voor tijd nog een nipte voorsprong koesterden. De ploeg van coach Charles Loots zal hopelijk inspiratie putten uit deze uitslag en de komende weken wat meer punten gaan sprokkelen.

ER ging heel wat vooraf aan deze wedstrijd want twee ‘voormalige’ basisspelers Niels Maat en Joey Hirdes weigerden om genoegen te nemen met een reserverol en namen dus niet plaats in de dug-out. Bovendien stond er een ‘nieuwe’ keeper op doel, namelijk Pascal Florie die aan het einde van vorig seizoen eigenlijk afscheid had genomen. Kortom: tal van noodmaatregelen waren genomen om het tij te keren.

Gelet op de uitslag en de vertoonde inzet werkte het schokeffect dit keer want nadat Daniel Kajee de openingstreffer met een bekeken lob voor zijn rekening had genomen, bleef Geinoord gedisciplineerd spelen en leek in staat om de zege over de streep te trekken. Dat lukte op de valreep niet maar toch zullen de in geringe meegereisde supporters met een redelijk tevreden gevoel huiswaarts gekeerd zijn: de hatelijke nul was van de standenlijst geschrapt.

Zelfs was ik bij toeval toeschouwer bij Delta Sport 2 tegen Geinoord 2, ook al een ploeg die onderaan staat. Daar sprak ik de vader van Robin Kuijer die al wist te vertellen dat zijn zoon vandaag in de basis zou staan van het eerste bij GRC. Hij sprak de hoop uit dat de sportieve negatieve reeks van Geinoord op deze zaterdag doorbroken zou worden en dat de 2-2 van het tweede een hoopvol voorteken was in Houten. Dat zou later op de dag uitkomen.

Daarna spoedde ik me naar de bestuurskamer om een ontmoeting te hebben met Roelof Luinge, die deze middag de topper Delta Sports tegen Veensche Boys zou fluiten. Hij sprak nog even met mijn kleinzoon die vorige week zijn eerste wedstrijd floot en het leuk vond om met ‘nestor’ Luinge op de foto te gaan hetgeen geschiedde.

De teruggekeerde Pascal Florie hoefde slecht een keer te capituleren tegen GRC, hier weer een mooie redding van de doelman van Geinoord. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren