Sportief dagboek deel (6)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

De toeschouwers die zaterdagmiddag de hardnekkige regen trotseerden op Parkhout, werden beloond voor hun doorzettingsvermogen. Ze kregen een attractieve pot voetbal voorgezet door twee nog ongeslagen ploegen, Geinoord en Victoria. Toen na anderhalf uur de kruitdampen waren opgetrokken, stond er 3-3 op het scorebord waarna er nog een anticlimax volgde in de vorm van een rode kaart voor doelman Giordano van de Pol en de Hilversumse aanvoerder Jim van der Scheer die met elkaar in de clinch waren geraakt na het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Westland.

Terug naar de wedstrijd waarin Geinoord via treffers van Sem van Zwieten en Ryan Verkerk op 2-0 kwam in een fase dat Victoria zeker niet de minder was qua veldspel. Meteen na rust werd de spanning via een tegentreffer van Emmanuel Emma teruggebracht waarna de jarige Robin Kuyer (hij werd 19) via de 3-1 zijn verjaardag extra luister bijzette en Geinoord in veilige haven leek te schieten. Niets bleek minder waar want via twee defensiefouten kwam Victoria toch weer langszij, de 3-3  viel zelfs pas in de vierde minuut van de blessuretijd.

Logisch dat de natte thuissupporters na afloop toch met een sportieve kater huiswaarts keerden, want lange tijd leek Geinoord goede zaken te doen in de top van het klassement. Troostrijk is dat de ploeg opnieuw goed veldspel liet zien en nog ongeslagen bleef. Minpunt is natuurlijk dat voor de tweede keer in successie een voorsprong verspeeld werd waarbij tal van mogelijkheden om de marge winnend te vergroten, onbenut bleven. Komende zaterdag wacht de streekderby tegen IJFC dat eenzelfde puntentotaal heeft als Geinoord en ook nog steeds ongeslagen is.

Geinoord-aanvaller Sem van Zwieten heeft zojuist de openingstreffer tegen Victoria op zijn naam gebracht/ (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren