Sportief dagboek deel (5)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Even leek het er op dat Geinoord de volle buit uit Wijk bij Duurstede zou meenemen, nadat de ploeg die dit keer interim-coach Dick Gerwig op de bank had naast assistent Ramon Bongers. Maar thuisclub CDW slaagde er in het laatste half uur in om een 0-2-achterstand weg te werken en om alsnog langszij te komen. Een mogelijk winnende treffer van Timo Meerding werd door scheidsrechter David Vriesenga geannuleerd wegens (mogelijk) buitenspel maar het gelijkspel was uiteindelijk een terechte uitslag.

Geinoord komt op voorsprong in Wijk bij Duurstede, hier benut Zakarika El Allali een toegekende penalty, de doelman van CDW is kansloos (foto: Gerard van Vliet)

Na drie duels is Geinoord in het prille seizoen nog steeds ongeslagen en dat was na de povere bekerresultaten niet door talrijke supporters verwacht. De overtuigende thuiszege op Benschop maakte al duidelijk dat de ploeg dit seizoen zeker in de subtop zal kunnen meedraaien, hoewel een toppositie te veel van het goede lijkt. Daarvoor komen op dit moment Maarssen en mogelijk Delts Sports meer voor in aanmerking.

Op het zonnige Marienhoeve werd het zaterdagmiddag aan de Wijkse Lekdijk een aantrekkelijk duel waar het (te) laag geklasseerde CDW energiek van start ging, zoals die ploeg het ook een week eerder tegen Maarssen al had gedaan. Desondanks kwam Geinoord via een door Zakarian El Allali benutte penalty op 0-1, een marge die via Timo Meerding naar 0-2 werd uitgebreid. De thuisclub zette nog feller aan, hetgeen resulteerde in treffers van Jefdf Zichterman en Lars Mulder.

Een blik op de ranglijst leert dat Geinoord in de komende thuiswedstrijd tegen Victoria goede zaken kan doen. Na de gelijke spelen tegen BFC en CDW hoeven de Nieuwegeiners voor niemand onder te doen in deze klasse waarin JSV iets moeizamer uit de startblokken is gekomen dan de plaatsgenoten van Parkhout, nu werd nipt verloren in Almere van Waterwijk. Bijna slaagde JSV er nog in een 3-0-achterstand weg te werken, het werd uiteindelijk 3-2. Voor komende zaterdag gaat de aandacht uit naar de streekderby JSV-IJFC en op Parkhout is Victoria te gast bij Geinoord.

Op de bank ontbrak zaterdag hoofdtrainer Gerrit Plomp, nu namen Dick Gerwig en assistent Ramon Bongers de honneurs waar (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren