Sportief dagboek deel (4)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Op deze herfstachtige zaterdag had ik de keuze uit een bezoek aan sportpark Meerweg in Bussum waar Geinoord te gast was bij het 100-jarige BFC. Of dichter bij huis. Even langs gaan naar sportpark Galecop waar mijn kleinzoon moest voetballen tegen JSV. En wanneer ik de uitslagen van beide duels bekend maak, mag duidelijk zijn dat ik dit keer een juiste keuze heb gemaakt. In Bussum bleef het 0-0, in Jutphaas zagen de verkleumde toeschouwers liefst negen doelpunten, de een nog mooier dan de ander. Beide jeugdteams deden volop aan klantenbinding, het werd uiteindelijk 5-4.

Bij binnenkomst op het sportpark in Galecop ging mijn herinnering meteen terug naar een legendarische derby, gespeeld op hetzelfde veld tussen JSV en Geinoord. Het was 16 december 201, een tumultueuze avond met drie rode kaarten en volop rumoer binnen en buiten de lijnen. De Amsterdamse scheidsrechter Barreta stuurde Sven Banfi, Luc Jansen Venneboer en Dimitri Djollo van het veld en haalde ook nog een reeks gele kaarten tevoorschijn. Het werd dus een wedstrijd om nooit te vergeten.

En eigenlijk gold dat ook een beetje voor de jeugdwedstrijd die ik – veelal onder een paraplu – zaterdag volgde en waarbij ik ogen tekort kwam om het scoreverloop bij te houden. Het was uiteindelijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende maar daar dacht de clubscheidsrechter jammer genoeg anders over door in de laatste minuut een schlemielige penalty toe te kennen aan ‘zijn’ jongens. Waardoor de tegenpartij met tranen in de ogen van het veld ging, want ze waren van een verdiend gelijkspel afgehouden. Maar uiteindelijk was het ook voor hen een wedstrijd geworden met meerwaarde.

En dat gold dus niet helemaal voor het duel in Bussum, zo begreep ik van mijn vaste woordvoerder. Na een veelbelovend begin van de kant van Geinoord zakte het niveau van de wedstrijd nogal ver weg en hadden beide ploegen niet meer recht dan op een puntje. Trainer Gerrit Plomp vond zijn ploeg wel de bovenliggende partij. ,,Maar het schortte ons aan een juiste voortzetting bij de kleine kansjes die we hebben gekregen. Ik ben wel tevreden over de inzet van het elftal, de jongens gingen tot het gaatje’’.
Opmerkelijk was nog wel de invalbeurt voor de broers Robert en Niels Maat die niet in de basis begonnen maar eindelijk weer eens een aantal speelminuten maakten.

Komende zaterdag moet Geinoord op bezoek bij CDW en dan hoop ik in Wijk bij Duurstede na lange tijd de ploeg weer eens in actie te zien. En laat ik dit keer de jeugdwedstrijd van mijn kleinzoon schieten, hoewel de wedstrijd op Galecop naar maar smaakte. En dan maar hopen dat Geinoord het voorbeeld van deze jongens onder veertien gaat volgen en dat de laatste voortzetting nu net zo goed zal zijn als de jeugdploegen deze grauwe dag lieten zien. Want 0-0 of 5-4, een wereld van verschil!

Bij de foto: Spelmoment uit Sportpark Galecop tussen de jeugdploegen van JSV en Delta Sports die er samen een spektakelstuk van maakten met als uitslag 5-4. (Eigen foto).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren