Sportief dagboek deel (29)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week:

Geinoord heeft de eerste horde richting behoud van het eerste klasseerschap met bloed, zweet en tranen genomen. De 1-0-zege op tweedeklasser Pelikaan werd op karakter afgedwongen, met een fraaie winnende achterwaartse kopbal van Mick Brookman op aangeven van Joel Steiginga als breekpunt in de wedstrijd. Belangrijke factor was ook de topvorm van doelman Pascal Florie die een aantal keren Zwijdrechtse aanvaller alleen voor zich zag opdoemen maar steeds meester van de situatie bleef.

Ook had Geinoord op het hete, zonovergoten Parkhout niet over geluk te klagen, want aanvaller Randy Kroos raakte koppend de lat en steeds nadrukkelijker klopte Pelikaan op het doel van Florie om de gelijkmaker te forceren. Maar dat lukte niet tot frustratie van Pelikaan-trainer El Akchaoui en speler Ruben de Raad die beiden op rood werden getrakteerd door scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best.

De volgende opgave heet Papendrecht dat de thuiswedstrijd tegen Oostkapelle met 3-1 wist te winnen en dus weer op eigen veld mag spelen. Het is de tweede horde in een serie van drie, voordat de formatie van interim-trainer Rick Testa la Muta op vakantie mag. Dan zal de teruggekeerde Jan Maarten van Dijk weer van de partij zijn, tegen de Pelikaan maakte hij een solide indruk. En Robin Kuijer die na rust werd vervangen door Robert Maat, lijkt ook weer fit genoeg om in Papendrecht van de partij te zijn.

Geinoord juicht wanneer Mick Brookman de enige treffer voor zijn rekening heeft genomen, hij is hier middelpunt van de feestvreugde. (foto: gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren