Sportief dagboek deel (24)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om staartploeg GJS te kloppen, het bleef 1-1 tegen de Gorkumse Jonge Spartanen. Het duel betekende het debuut voor trainer Rick Testa la Muta die tussentijds de op non-actief gezette Charles Loots heeft opgevolgd. Destijds wonnen de Nieuwegeiners het thuisduel nog met 4-3 tegen dezelfde opponent, dat nu op zes punten achterstand laatste op de ranglijst blijft.

Het werd in Dalem een weinig fortuinlijke strijd voor Geinoord omdat tot twee keer toe een Nieuwegeinse treffer werd afgekeurd op discutabele gronden, na een vlagsignaal van de grensrechter van de thuisclub. Geinoord nam al snel na het begin een 0-1-voorsprong toen Robert Maat een verdedigingsfout in de GJS-defensie doeltreffend afstrafte.

Die marge had uitgebreid kunnen worden wanneer de omstreden arbitrale beslissingen waren uitgebleven. In de tweede helft kwam het povere GJS zelfs langszij na een treffer van Ruud Bos waarna zich aan beide zijden nog enkele mogelijkheden voordeden, die geen resultaat opleverden. Opvallend was dat Jan Maarten van Dijk was teruggekeerd in de defensie van Geinoord hetgeen de rust in dit deel van de ploeg ten goede kwam.

Komende zaterdag wacht Geinoord de thuiswedstrijd tegen LRC onder leiding van scheidsrechter Melvin Vink uit Oosterhout waarin de ploeg mogelijk verder afstand kan nemen van rivaal GJS en een plek in de nacompetitie steeds dichterbij komt. Dat is namelijk het hoogst haalbare voor de Nieuwegeinse formatie na de 1-1 in Dalem.

Sportief dagboek

Robert Maat straft een fout in de defensie van GJS af en staat op het punt de 0-1 op het scorebord voor Geinoord te brengen. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren