Sportief dagboek deel (23)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het was een hectische middag op Parkhout waar SV Geinoord de strijd moest aanbinden tegen koploper Sportlust. In Woerden was destijds met 5-0 verloren zodat de perspectieven weinig bemoedigend waren. Toch maakte de thuisclub er met een optimale inzet een echte wedstrijd van, pas in de allerlaatste minuut kon spits Mark vn der Weijden de zege veilig stellen door de 0-2 achter de uitblinkende doelman Pascal Florie te schuiven. De 40-jarige doelman van de thuisclub werd na afloop terecht tot ‘man of the match’ uitgeroepen omdat hij met een aantal puike reddingen zijn elftal lang in de race had gehouden.

Omdat ook rivaal GJS verloor van WNC, blijft de kloof met de laatste rechtstreekse (degradatie) plaats hetzelfde, namelijk zes punten. Komende zaterdag wordt in Gorinchem het sleutelduel tussen beide laagvliegers gespeeld maar dan zal er andere coach op de bank zitten van Geinoord, namelijk Rick Testa la Muta. De voormalige trainer en speler van Elinkwijk neemt dan de plaats in van Charles Loots, de trainer die zaterdagmiddag na afloop van het duel tegen Sportlust te horen kreeg dat van zijn diensten als hoofdcoach niet langer gebruik gemaakt zal worden. Een besluit dat niet verwacht werd vanwege het gemotiveerde spel van Geinoord tegen de koploper.

Ondanks het feit dat de hele achterban van Geinoord overtuigd is van het feit dat deze selectie niet kwalitatief goed genoeg is voor de eerste klasse (en mogelijk ook niet in de toekomst) klampt de technische commissie zich vast aan de gedachte dat hun club ook komend seizoen op dit niveau zou moeten spelen. En niet in de veel aantrekkelijker regionale tweede klasse tegen bekende streekploegen die veel meer boeiende entourage op Parkhout zouden brengen. Zeker omdat bepalende spelers als Vincent Griffioen en David Jackson voorlopig niet inzetbaar zijn vanwege een naderende operatie, zal de selectie van Geinoord er alleen maar op achteruit gaan.

De uitblinkende doelman Pascal Florie wordt in de laatste minuut gepasseerd door Sportlust-spits Mark van der Meijden waardoor de stand op 0-2 wordt gebracht (Foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren