Sportief dagboek deel (21)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het stond er echt op het scorebord van sportpark De Lockhorst in Sliedrecht: 8-1 voor de thuisclub. De supporters van Geinoord die waren meegereisd, konden hun ogen bijna niet geloven bij deze vernietigende nederlaag. Zelf heb ik zo’n trieste monsterverlies ook nog nooit meegemaakt in de periode dat ik bij Geinoord kom. Maar het zegt alles over het feit dat de Nieuwegeinse club dit seizoen vele maten te klein is voor de eerste klasse.

Laten we positief beginnen met het enige hoogtepunt: de treffer van Timo Meerding na een kwartier in de eerste helft. Hij bracht daarmee de achterstand terug tot 2-1 en toen leek er nog enig perspectief mogelijk voor Geinoord. Maar niets was minder waar, na de snelle openingstreffer van Sjoerd van de Waal na twee minuten werd het eenrichtingsverkeer van Sliedrecht naar doelman Pascal Florie die uiteindelijk nog gespaard werd voo de dubbele cijfers.

Het is duidelijk dat het wegvallen van routiniers als Jan Maarten van Dijk en David Jackson de defensie extra kwetsbaar heeft gemaakt terwijl in aanvallend opzicht ook goaltjesdief Vincent Griffioen node wordt gemist. De laatste is er voorlopig niet bij, begin april wacht hem een liesoperatie. Mocht Geinoord alsnog de nacompetitie halen, hetgeen hoogst twijfelachtig genoemd kan worden, zijn genoemde drie spelers mogelijk weer beschikbaar. Gisteren verloor concurrent GJS met 4-2 bij LRC, zodat de kloof met de onderste plaats niet veranderde. Over enkele weken wacht de cruciale uitwedstrijd in Gorinchem, met als inzet de definitieve bezetting van de laatste plaats.

Dat voetbal een raar spelletje is moge blijken uit het feit dat Geinoord tegen hetzelfde Sliedrecht een flink aantal weken op eigen Parkhout met 1-0 won, ook toen scoorde Timo Meerding de enige treffer. In die periode – het was half januari – was Sliedrecht zelfs nog koploper en moest trainer Dennis van der Steen na afloop toegeven ,,dat het zeker geen gestolen overwinning was en dat Geinoord beter had gepresteerd dan zijn team’’. Hoe dan ook, met deze 8-1 zege had Van der Steen een meer dan sportieve revanche genomen op deze nederlaag tegen de club waar hij zelf ooit speelde.

Het enige hoogtepunt voor Geinoord in Sliedrecht: Timo Meerding schiet de bal langs doelman Mathijs Donatz en scoort 2-1. Het zou uiteindelijk 8-1 worden voor de thuisclub. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk