Sportief dagboek deel (19)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Het was een vreemde zaterdag.  Geinoord verloor enkele dagen eerder met dubbele cijfers (12-4) een vernederende oefenpot tegen derdeklasser Houten. Het perspectief op de thuiswedstrijd tegen BFC leek dus weinig hoopvol, omdat de club uit Bussum volop periodekansen had. Maar uiteindelijk stond er 1-1 op het scorebord op Parkhout terwijl de thuisclub het meeste recht op de overwinning had. 

Zelf was ik dit keer niet aanwezig omdat er familieverplichtingen op het programma stonden. Ook mijn ‘maatje’ Bas van Noordenne had al afgezegd omdat hij Brabant niet uit kon vanwege het corona-virus. Samen drinken we na afloop altijd graag een glaasje rode wijn in de business ruimte maar dat genoegen kon dit keer dus geen doorgang vinden. 

Gelukkig heb je tegenwoordig zogenaamde ‘tweets’ die thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte houden. Zo kon ik lezen dat in de 35e minuut Geinoord aan de leiding kwam via een treffer van Sven Banfi en dat de ploeg tal van kansen kreeg de score uit te breiden. Jammer genoeg gebeurde dat niet en BFC slaagde er via Koen Beuker een kwartier voor tijd in de stand gelijk te trekken. Volgens Twitter heeft de ploeg van Gerrit Plomp goed gespeeld en had zelfs recht op meer dan deze 1-1.

Komende zaterdag staat een nieuwe sleutelwedstrijd op het programma, uit tegen nummer laatst Waterwijk. Wanneer Geinoord in Almere dezelfde prestatie levert als JSV afgelopen zaterdag en ook de drie punten pakt, gaat de situatie er wat florissanter uitzien. Een gelukkige bijkomstigheid is dat ook de rivalen CDW en Benschop hebben verloren, zodat er zowel voor Geinoord als JSV nog volop kans op behoud is.

60′ Hoekschop Geinoord. Nog steeds niks aan de hand. 1-0

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren