Sportief dagboek deel (18)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Het venijn zat in de staart bij de streekderby tussen Benschop en Geinoord, twee ploegen in de bedreigde zone van de tweede klasse.  Scheidsrechter Michael Vink had al blessuretijd geklokt toen een inswingende hoekschop op het Nieuwegeinse doel rechtstreeks tot winnende treffer werd gepromoveerd. Dus toch nog 1-0 en drie punten voor de thuisclub die na JSV de tweede zege op rij boekte en flink stijgt op de ranglijst.

De druiven waren extra zuur voor Geinoord dat voor rust een treffer van Mick Brookman wegens (mogelijk) buitenspel afgevlagd had zien worden door grensrechter Erik de Boer en ook nog een kopbal van Joey Hirdes tegen de paal zag belanden. Maar ook Benschop had pech toen een strafschop door David Verweij naast invaller-doelman Kevin Memel geen treffer opleverde omdat de bal via de paal weer het veld in caramboleerde. 

Kortom, spanning genoeg in een erg matige pot voetbal waarbij de angst om niet te verliezen overheerste bij beide ploegen. Geinoord miste stootkracht voorin, logisch omdat spitsen Vincent Griffioen (griep) en Timo Meerding (geblesseerd) ontbraken terwijl na rust ook Sem van Zwieten met zijn kwetsbare enkel moest afhaken. Het was duidelijk wie de eerste goal zou maken, had de winst dit keer voor het grijpen.

In de rust besprak ik met ex-voorzitter Leo Oudshoorn de penibele situatie van beide club momenteel. We waren er allebei van overtuigd dat het een zeer moeizaam seizoen zou worden, waarbij ook JSV betrokken zou gaan worden. Die club verloor immers een week eerder ook al van Benschop, dat lange tijd een uitzichtloos seizoen tegemoet leek te gaan maar via twee overwinning op rij weer aansluiting heeft gevonden met de andere concurrenten.  JSV moest nu de punten laten bij IJFC.

Zoals gezegd: Geinoord moet na drie achtereenvolgende nederlagen de gifbeker helemaal leegdrinken. Want ook de knal van Jardell Adamson in blessuretijd paste in dit beeld want even later lag de bal wel aan de andere kant in het Nieuwegeinse doel. In een periode dat de nieuwe accommodatie realiteit lijkt te gaan worden, zou een nieuwe degradatie voor geinoord natuurlijk een kleine sportieve ramp zijn. Over twee weken wacht een nieuwe uitdaging, thuis tegen BFC uit Bussum, we wachten af!

De ontknoping in de streekderby Benschop-Geinoord. In blessuretijd vliegt een hoekschop pardoes in het Nieuwegeinse doel. (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren