Sportief dagboek deel (18)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om in Zwijndrecht de benodigde drie punten te veroveren bij concurrent VVGZ. Een snelle rode kaart voor Jan Maarten van Dijk speelde de Nieuwegeinse formatie tachtig minuten parten. Bovendien maakte de thuisclub via een toegekende vrije trap meteen 1-0 via Sven van Breukhoven en ondanks dapper verweer konden de bezoekers die lange tijd de bovenliggende partij waren, niet meer langszij komen.

Er zit voor de formatie van trainer Charles Loots weinig anders op om de krachten te sparen voor een mogelijke nacompetitie die nu vrijwel zeker onvermijdelijk wordt. De concurrentie voor de onderste drie plaatsen loopt steeds verder weg, het zal wel zaak zijn om nummer laatste GJS onder zich te houden omdat dan rechtstreekse degradatie ontopen kan worden.

Pluspunten waren er wel in Zwijndrecht. Het feit dat Geinoord ondanks de numerieke minderheid tachtig minuten lang bleef strijden voor een beter resultaat, was hoopgevend. Ook de rentree van spits Vincent Griffioen in de loop van de wedstrijd biedt perspectief voor de nabije toekomst. Het schamele doelsaldo van Geinoord duidt er namelijk op dat in offensief opzicht wel een en ander beter kan.

Omdat in Zwijndrecht beduidend beter verdedigd werd dan de laatste tijd het geval was, biedt ook dat beeld enige hoop in donkere tijden. Geinoord is nu een week vrij, daarna wacht de uitwedstrijd tegen en in Heerjansdam.

Foto: De 1-0 in de maak voor Breukhoven van VVGZ in de achtste minut vanuit een vrije trap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren