Sportief dagboek deel (17)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Donkere wolken zijn verschenen boven Parkhout en Galecop, waar Geinoord en JSV hun belangrijke potjes tegen respectievelijk IJFC en Benschop verloren. De situatie op de ranglijst is intussen zodanig verslechterd dat de supporters van beide clubs met angst en beven de rest van het seizoen tegemoet zullen zien. Ofschoon er door recente overwinningen op De Meern voor beide trainers een hoopgevend signaal was afgegeven, bleek daar afgelopen zaterdag onder erbarmelijke weersomstandigheden te weinig van.

Zelf trotseerde ik kou en regen op Parkhout en zag vanaf het beginsignaal van scheidsrechter David Vriesenga dat het bezoekende IJFC een maatje te groot was voor het zwalkende Geinoord. Uiteindelijk stond er 1-4 op het scorebord maar het meest pijnlijk was dat de thuisclub in anderhalf uur nauwelijks een uitgespeelde kans had kunnen uitspelen. Qua balbehandeling en snelheid was de IJsselsteinse formatie van trainer Patrick Hilhorst steeds de bovenliggende partij.

Ook trainer Gerrit Plomp moest na afloop toegeven dat zijn ploeg een lesje in mentaliteit en effectiviteit had gekregen van IJFC. ,,En daar zullen we hard aan moetren werken, met de komende cruciale wedstrijd tegen Benschop voor de boeg. Zeker nu die ploeg bij JSV heeft gewonnen, zullen ze er tegen ons vol vertrouwen tegenaan gaan.’’ En juist op dat onderdeel zal het voor Geinoord nodig zijn om beter en feller voor de dag te komen als op deze kille zaterdag tegen IJFC gebeurde.

Enig hoogtepunt van de middag was de uitgespeelde treffer van Timo Meerding, die bij een 0-2-achterstand met een bekeken schuiver de achterstand reduceerde. De fans van de thuisclub hadden toen de hoop dat het alsnog een echte wedstrijd zou kunnen worden maar die hoop bleek ijdel. Ook in de tweede helft toen Joey Hirdes en Sem van Zwieten als verse krachten binnen de lijnen kwamen, maar ook deze invallers konden het tij niet keren.

Het enige hoogtepunt van de kant van Geinoord zaterdag tegen IJFC. Timo Meerding legt aan voor de enige Nieuwegeinse treffer, het zou uiteindelijk 1-4 worden. (Foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren