Sportief dagboek deel (11)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Opnieuw is het Geinoord niet gelukt om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Met 4-2 werd bij SC Nieuwland verloren, nadat de ploeg al na anderhalve minuut via Kevin van den Hooft op achterstand was gekomen. Die slechte start is de Nieuwegeinse formatie nooit helemaal te boven gekomen, ondanks het feit dat uiteindelijk nog twee treffers via Robin Kuijer en Mitch Dunne werden gescoord bij de stand 3-0. In de slotfase maakte de thuisclub met een derde treffer van Jonathan Katshima een einde aan het sprankje hoop op een gelijkspel bij de toch weer meegereisde Geinoord-aanhang.

Komende zaterdag wacht een nieuwe vuurproef wanneer koploper Loosdrecht op bezoek komt naar Parkhout. Samen met Delta Sports lijkt deze ploeg de dienst uit te maken in deze afdeling, zodat Geinoord boven zichzelf moet uitstijgen om de punten thuis te houden. Maar JSV gaf afgelopen zaterdag het goede voorbeeld door bij nummer twee Delta Sports verdienstelijk gelijk te spelen (1-1). Dat heeft tot gevolgd dat de ploeg van Galecop nu Geinoord tot op twee punten is genaderd zodat de derby begin december wel eens een heel belangrijke prestigestrijd dreigt te gaan worden.

De laatste wanhopige aanval van Geinoord op het doel van Nieuwland lijkt in een handsbal te smoren maar er wordt geen penalty toegekend. (foto Gerard van Vliet).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren