Sportief dagboek deel (1)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week het eerste dagboek van het seizoen want de competitie is weer begonnen:

Geinoord is het nieuwe voetbalseizoen weinig hoopvol begonnen. Tegen Sliedrecht, vorig seizoen nog opponent van de Nieuwegeinse zaterdagclub, werd kansloos met 5-0 verloren. Het betrof het eerste bekerduel voor de formatie van Gerrit Plomp die komende zaterdag weer in actie komt in het bekertoernooi en dan thuis tegen Sleeuwijk. Ook vorig seizoen verloor Geinoord kansloos in Sliedrecht, het werd toen zelfs 8-1 maar op eigen veld werd deze opponent destijds met 1-0 verslagen.

De doelpunten kwamen in Sliedrecht op naam van Quincy Bartels (2x), Marriano Simonis (2x) en invaller Danny van Laarhoven. Destijds scoorde Timo Meerding op Parkhout de enige treffer tegen de ploeg van oud-Geinoorder Dennis van der Steen. Zo’n uitslag zat er nu geen moment in zodat Geinoord de blik moet richten op tegenstanders van een mindere kwaliteit.

Tijdens de oefencampagne behaalde de ploeg van het duo Plomp-Bongers wisselende resultaten. Bij Veenendaal werd met 0-3 gewonnen, tegen Zwaluwen Utrecht werd in de slotfase met 1-0 verloren terwijl DHSC de Nieuwegeinse ploeg liefst op een 8-1-nederlaag tracteerde. Kortom, er is nog volop werk aan de winkel voordat eind september de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen streekgenoot Benschop, begint.

Foto: Typerend beeld uit de bekerwedstrijd Sliedrecht-Geinoord. Een aanvaller van de thuisclub wint een duel tegen zijn Nieuwegeinse opponent die er bij is gaan liggen. (Foto-VV Sliedrecht)

2 thoughts on “Sportief dagboek deel (1)

  1. P.J. van der Gun

    Waarom wordt er eigenlijk alleen over GEINOORD geinformeerd.Bestaat er geen JSV meer ?????????????????????

    1. Ik zou kunnen zeggen lever wekelijks een column aan over jsv. Bel me eens. Martin

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren