Sportief dagboek (8)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het was een streekderby waarbij de nostalgie hoogtij vierde. We hebben het over Geinoord tegen IJFC, Nieuwegein contra IJsselstein. Tal van bekenden uit heden en verleden troffen elkaar zaterdagmiddag op Parkhout waar veel publiek getuige was van een niet al te hoogstaande naar wel spannende confrontatie tussen twee ploegen uit de regio. Uiteindelijk won Geinoord verdiend maar ietwat geflatteerd met 3-0.

,,Die jongens van mij krijgen vanavond niets te eten,’’ zo grapte Peter van Rooijen, voormalig basisspeler van Geinoord, na afloop. ,,Ik had namelijk gehoopt op een gelijkspel zodat we elkaar vrolijk in de ogen konden kijken, maar dat is niet gelukt.’’ Peter doelde natuurlijk op het feit dat twee zonen , Mathijs van 24 en Ruben van 21 meespeelden met IJFC terwijl hij zelf een mooie staat van dienst als technisch vaardige speler bij Geinoord achter zich heeft.

Geen succes dus voor de broers Van Rooijen, wel voor twee andere broers, namelijk Niels en Robert Maat. Laatstgenoemde mocht zich na afloop terecht man-of-the- match noemen vanwege de drie doelpunten die hij op zijn naam bracht. De grillige aanvaller kopte voor rust de 1-0 langs Michael Maaswinkel en bracht in de tweede helft zijn ploeg in veilige haven door twee keer bij snelle uitvallen onberispelijk raak te schieten.

Na afloop vond trainer David Toxopeus het een ‘terechte overwinning’ op basis van het aantal uitgespeelde kansen dat zijn ploeg had uitgespeeld terwijl zijn defensie nauwelijks iets had weggeven. ,,We speelden wat compacter dan tegen CDW toen de tegenstander te veel ruimte had gekregen, dat hebben we tegen IJFC beter gedaan.’’

Zijn collega Jan Gaasbeek was minder content over de prestatie van JSV tegen De Meern. ,,Een gezapige wedstrijd waarin we onder ons niveau van de vorige week zijn gebleven,’’ aldus de oefenmeester die Jeroen Scholman nog wel 1-0 zag scoren maar De Meern maakte in de tweede helft 1-1. Gaasbeek: ,,Komende zaterdag moeten we naar de ongeslagen koplopr Victoria, misschien wel een mooie gelegenheid om sportief revanche te nemen. Want ook wij hebben best een goede selectie.’’

Robert Maat loopt juichend weg nadat hij Geinoord op 1-0 heeft gezet tegen IJFC. De IJsselsteinse doelman Michael Maaswinkel kijkt verslagen toe. (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk