Sportief dagboek (8)

Terwijl ik in Oostkapelle in een stralend zonnetje aan het strand zat , voetbalden JSV en Geinoord hun partijtje. Op Parkhout  behaalde de formatie van Dick Kooijman tegen Montfoort het allereerste puntje van dit seizoen in een thuiswedstrijd, desondanks is Geinoord nu echt afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. Ook JSV is na de vierde achtereenvolgende nederlaag behoorlijk gezakt zodat de derby van komende zaterdag tegen Geinoord een extra beladen krachtmeting zal worden. Je kan zelfs spreken van een soort ‘degradatieduel’….

Volgens mijn waarnemers op de velden was JSV een maatje te klein tegen De Merino’s, dat vlak voor rust pas toesloeg, toen topscorer Ristic twee keer scoorde binnen enkele minuten. De mentaal geknakte bezoekers uit Nieuwegein moesten in de tweede helft nog treffers toestaan van Joop de Bruin, Jamal Bendadi en opnieuw Mikala Ristic, zodat er uiteindelijk een geflatteerde 5-0 op het scorebord stond. Zorgelijk voor trainer Michael van den Berg moet zijn dat zijn team in de laatste drie duels tegen AFC, Volendam en De Merino ‘s in totaal liefst vijftien tegentreffers kreeg. Komende zaterdag om vijf uur moet hij met JSV op bezoek bij zijn oude club Geinoord, dat natuurlijk gebrand zal zijn juist in de derby de allereerste thuiszege te behalen.

Tegen Montfoort was een gelijkspel het hoogst haalbare voor Geinoord, mijn waarnemer zag de ploeg voor rust bijna op voorsprong komen bij een actie van de teruggekeerde Robert Maat, maar een katachtige reflex van de Montfoort-doelman voorkwam de openingstreffer voor de thuisclub. Daarna namen de bezoekers het heft in handen en kwamen dan ook verdiend op 0-1. Vlak voor tijd maakte Djollo gebruik van een misverstand in de Montfoortse defensie en bij die 1-1 bleef het na een gelijkwaardige tweede helft. Toen de prima fluitende scheidsrechter Martijn Germs het laatste fluitsignaal gaf, moesten beide ploegen zich tevreden stellen met dat ene puntje.

Komende zaterdag dus de ‘omgedraaide’ derby tussen JSV en Geinoord op Parkhout, omdat op de Galecop het hoofdveld van gras in kunstgras wordt omgetoverd. Na alle discussies over deze vorm van veldbedekking zal in de toekomst het kunstgras steeds vaker ter discussie gesteld worden, vooral bij ouders en trainers. Hoe dan ook, komende zaterdag is op kunstgras eerst de voorwedstrijd tussen de ‘oudjes’ van Geinoord en JSV, na dit ‘walking football’  komen de eerste elftalspelers het veld in. Het zal aan publieke belangstelling dan zeker niet ontbreken….

Beter nieuws van de Nieuwegeinse zondagclubs!  JSV handhaafde zich in de bovenste regionen via een overtuigende 3-0-zege op het Amersfoortse HVC, terwijl Vreeswijk op 1-1 bleef steken tegen PVC in het Utrechtse sportpark, genoemd naar Marco van Basten.

geinoordsportiefdagboek82016

Foto: Geinoord behaalde tegen Montfoort het eerste ‘thuispuntje’ van dit seizoen, hier de aftrap van deze streekderby in beeld. Scheidsrechter Martijn Germs, met links van hem grensrechter Dennis Onrust, controleert met aanvoerder Maarten van Dijk, de spelerspassen. (Foto-Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk