Sportief dagboek (7)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein. Vandaag alweer de zevende van het nieuwe seizoen.

Voor Gerrit Plomp was de wedstrijd van afgelopen zaterdag een nostalgische gebeurtenis. De coach van Geinoord begon zijn voetballoopbaan als jeugdspeler immer bij EDO, toevallig de opponent van deze middag. De punten werden gedeeld (2-2) maar dat zal geen sportieve handreiking van de thuisclub geweest zijn.

Van Echtelt: ‘Geinoord wist dit seizoen immers van de eerste vier competitieduels geen enkele wedstrijd winnend af te sluiten. De thuisclub stond bij rust zelfs met 0-2 achter door treffers van EDO-topscorer Joeri de Caes. In de tweede helft wist Geinoord zich te herpakken en kwam via treffers van Sven Banfi en de weer teruggekeerde Timo Meerding op 2-2.’

‘De laatste raakte in de slotfase ook nog eens de paal maar aan de andere kant moest doelman Mitchell van Oort een puike redding verrichten om EDO van de volle winst te houden. En een handsbal in het Nieuwegeinse strafschopgebied bleef gelukkig onbestraft door de arbitrage zodat na afloop de toch wel gerechtvaardigde 2-2 op het scorebord van Parkhout prijkte. De komende opponent van Geinoord is Altius in de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker.’

NLD/Huizen/20070228 – Gerrit Plomp, nieuwe hoofdtrainer SV Huizen voor het seizoen 2007/2008

Gerrit Plomp trad afgelopen zaterdag met Geinoord aan tegen EDO, de club waar hij evenals Marco van Basten als jeugdspeler begon. (foto-Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk