Sportief dagboek (7)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Hans van Echtelt: ‘De druiven waren zuur voor Geinoord in de slotfase van de inhaalwedstrijd tegen Nieuwland dat eerder wegens coronaperikelen was uigesteld.. Scheidsrechter Martin Wateler stond op het punt af te fluiten na 92 minuten maar op de valreep wisten de gasten uit Leusden alsnog via Kevin van den Hoof toch nog de 2-2 te forceren. Gezien het spelbeeld een juiste uitslag maar de aanhang van de thuisclub ging dinsdagavond toch met een forse kater huiswaarts.. En het was allemaal zo veelbelovend begonnen voor de formatie van Gerrit Plomp. Want met een weergaloze actie wist Daniel Kops al na acht minuten de score tem openen via een weergaloze actie.’

‘Aan alles was te zien dat Nieuwland zich daarna snel wilde revancheren. Zo moest even later de coach van Nieuwland, welke nadrukkelijk aanwezig was in woord en gebaar, door scheidsrechter Wateler tot rust worden gemaand. Nieuwland had in die fase het betere veldspel en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 22e minuut van de eerste helft. Keeper Mitchel Temming was kansloos op het tegendraads geplaatste schot van Robin van de Brom, een neef van voormalig FC Utrecht-trainer John van den Brom. Na kansen voor beide doelen bleef deze stand op het bord staan tot aan de rust.’

‘De tweede helft leverde opnieuw een boeiend schouwspel op met een op de verdediging leunend Geinoord en een sterk aan de bal spelend Nieuwland De 22e minuut was het Timo Meerding welke een ogenschijnlijk houdbaar schot loste, waarmee de keeper van Nieuwland ongelofelijk in de fout ging, en zo stond de 2-1 stand op het scorebord. Nieuwland drong aan en Geinoord moest achteruit maar bleef gevaarlijk in de counter. Alles leek er goed te vallen voor de thuisploeg maar ver in de blessuretijd wist Nieuwland via een doorgekopte bal naar de tweede paal, dan toch nog een punt uit het vuur te slepen. Komende zaterdag wacht voor Geinoord het thuisduel tegen CSW. Ook een middenmoter, Geinoord heet nu vier punten uit drie duels.’