Sportief dagboek (6)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Een regenachtige zaterdag bracht Geinoord meer geluk dan JSV. De formatie van David Toxopeus won in de slotfase via een winnende treffer van Roland Truggelaar met 1-2 in Baarn van koploper TOV terwijl de ploeg van Jan Gaasbeek het niet kon redden in en tegen Almere. Bij rust was het 1-0 voor de thuisclub, uiteindelijk verloor JSV met 2-0 hetgeen na de overtuigende zege op CDW van vorige week een grote tegenvaller was.

In Almere was weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. JSV was dicht bij de openingstreffer toen Martijn Kroneman doorbrak maar hij kon doelman Gijs Roelofsen niet passeren. De thuisclub scoorde wel via een kopbal van Douwe Willemars. Na rust hield JSV-doelman Martijn Scholman zijn team op de been met goede reddingen op pogingen van Peter van Dongen en Mike de Blieck maar laatstgenoemde wist toch de 2-0 op het scorebord te brengen. Een fel slotoffensief van de bezoekers uit Nieuwegein leverde niet het gewenste resultaat meer op.

Geinoord had lange tijd de regie op sportpark Ter Eem en kwam dan ook na een 0-0-ruststand terecht op 0-1 via Joey Daalhuizen die bij een uitbraak beheerst in de verste hoek schoot. Balverlies op het middenveld leidde toch tot de onnodige gelijkmaker via routinier Maurice van der Wilt, Geinoord moest daarna oppassen en doelman Pascal Florie redde fraai toen een Baarnse aanvaller alleen voor hem opdook.

De winnende goal kwam na een ingestudeerde hoekschop, genomen door Wayne van Kesteren en afgerond door goaltjesdief Roland Truggelaar. Toen scheidsrechter Jesse Ketsch affloot, had Geinoord drie belangrijke punten op zak, met twee thuisduel voor de boeg tegen CDW en streekgenoot IJFC. Een tegennvaller was de knieblessure die Darry Wright opliep waarvan de ernst nog niet vastgesteld kon worden. Daniel Kayee, overgekomen van Nieuw Utrecht, debuteerde verdienstelijk als invaller.

Komende zaterdag hebben beide Nieuwegeinse clubs een thuiswedstrijd: JSV ontvangt Loosdrecht en Geinoord is gastheer van CDW. Dan wordt ook de week van de scheidsrechter afgesloten die afgelopen zaterdag begon. Zelf was ik aanwezig op een sportpark in Houten waar twee eredivisiescheidsrechters van de partij waren om deze bijzondere dag luister bij te zetten, namelijk Jeroen Mansschot en Ed Jansen. Eerstgenoemde arbiter is afkomstig uit Houten en gaf vorige week nog een preekbeurt voor clubgrensrechters van Delta Sports. Ook voor de Nieuwegeinse verenigingen mogelijk een goede suggestie om Mansschot een keer uit te nodigen voor zo’n avond.

De fraaie treffer van Joey Daalhuizen (nr 11) in beeld tegen TOV. Beheerst schuift de Geinoord-aanvaller de bal in het Baarnse doel (foto Gerard van Vliet)

Vlak voor tijd wordt het 0-2 via Roland Truggelaar die een hoekschop van invaller Wayne van Kesteren in het vijandelijke doel werkt (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk