Sportief dagboek (5)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Een weekend om heel snel te vergeten. Verlies voor Geinoord en JSV terwijl ook FC Utrecht zich vrijdagavond liet vernederen door FC Groningen. Enig lichtpunt: mijn kleinzoon Guus scoorde op Parkhout zijn eerste goal van dit seizoen, uitgerekend tegen Geinoord, zodat we toch nog iets te vieren hadden naast de verjaardag van kleindochter Eva die vrijdag twee jaar werd. Een verjaardag die ik in Groningen vierde waar de lokale krant woorden tekort kwam om de 1-5 van de plaatselijke trots te publiceren. Het was geen onverdeeld genoegen om dit sportverslag te lezen.

Dus toch nog een historische treffer zaterdagochtend op Parkhout van de derde generatie Van Echtelt waar enkele uren later het eerste elftal van de Nieuwegeinse zaterdagclub met liefst 2-5 ten onder ging tegen De Merino’s. Daar zag het in de rust helemaal niet naar uit omdat Geinoord toen met 2-1 leidde via twee treffers van Mick Brookman na goed voorbereidend werk van Dimitri Djollo. In de tweede helft had Daniel Makkee de 3-1 nog op zijn schoen maar daarna was het allemaal De Merino’s wat de klok sloeg. De ploeg denderde over de thuisclub heen en toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er 2-5 op het scorebord en was invaller doelman Gino de Ridder vier keer op rij kansloos op inzetten van de Veenendaalse aanvallers.

Ook al geen positieve geluiden van de kant van JSV dat met 2-1 onnodig ten onder ging bij FC Aalsmeer. De thuisploeg van trainer Cor van Garderen kreeg in de hele wedstrijd slechts een miniem aantal kansen maar ging er desondanks met de volle buit vandoor. De JSV-treffer kwam evenals vorige week op naam van WesleyVaes die de achterstand tot een treffer reduceerde. ,,Maar we hebben in het laatste half uur te weinig kunnen afdwingen om deze zure en onverdiende nederlaag te ontlopen,’’ zo vatte trainer Michael van de Berg het wedstrijdverloop treffend samen.

Gelukkig maakte Vreeswijk dit voetbalweekeinde iets minder somber door via een treffer van Roland Truggelaar met 0-1 bij Stolwijk te winnen waardoor de blauwwitten met het Montfoortse MSV op een keurige derde plaats staan, een indrukwekkende klassering na de onverwachte promotie naar de derde klasse. Komende zondag is ONA te gast op sportpark Zandveld.

Komende zaterdag moet Geinoord op bezoek naar Volendam en zal dat waarschijnlijk zonder Chanan Brandsma moeten doen die tegen twee gele kaarten opliep en dus op rood werd getracteerd door scheidsrechter Laurens van Rhijn. Voor JSV staat de thuiswedstrijd tegen AFC ’34 op het programma, een goede gelegenheid voor de zwart-witten om de draad weer op te pakken. Zelf hoop ik me zaterdag weer op een van de amateurvelden te vertonen na een weekendje-Groningen. Wie weet schiet kleinzoon Guus er dan in zijn team onder 11 weer eentje in, dat zou mooi zijn……

One thought on “Sportief dagboek (5)

  1. Wim

    2 x geel is niet automatisch geschorst beste Hans!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren