Sportief dagboek 34

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het was een vreemde middag, in een zonovergoten tuin op Ameland. Ik volg hier namelijk gespannen het verloop van SV Geinoord tegen Marken, met dank aan mijn collega Stan Bos. Via zijn Twitter is het miraculeuze scoreverloop op Parkhout van minuut tot minuut te volgen, van de drie treffers van Dimitri Djollo en de benutte penalty van Niels Maat wordt het vier tegen nul. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht maar dan ineens de dramatische ommekeer. Rood voor aanvoerder Jan Maarten van Dijk en een benutte penalty voor Marken.

Er volgt daarna een ongelooflijke  slotfase. SV Geinoord stort met tien man in en er staat na negentig minuten 4 tegen 3 op het scorebord.  Ik kan mijn ogen niet geloven maar het is bittere realiteit, gedegradeerd naar de tweede klasse na een wedstrijd die de toeschouwers op Sportpark Parkhout niet licht zullen vergeten. Tegelijk een weinig sprankelend begin van mijn vakantie, maar dat is bijzaak.

Uithuilen en opnieuw beginnen, dat lijkt het devies en lering trekken uit wat er afgelopen seizoen allemaal misging. Het nieuwe trainersduo Toxopeus en Schreurs zal de selectie mentaal en speltechnisch weer in het gareel moeten brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk