Sportief dagboek 33

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

De kans wordt steeds groter dat Geinoord komend seizoen samen met JSV in de tweede klasse zal spelen. Na de 2-0-nederlaag in Marken is de situatie uiterst somber voor de roodwitten die zich komende zaterdag op eigen sportpark moeten overtreffen om de dreigende degradatie te ontlopen. Via Radio Utrecht heb ik rechtstreekse flitsen gehoord van het duel en dat stemde me allesbehalve vrolijk.

Gelet op de laatste uitslagen in de competitie tegen Zuidvogels en DTS was het natuurlijk niet verrassend dat Geinoord ook in Marken tegen sportieve problemen zou aanlopen. Tot de rust kon de ploeg de zaak nog op 0-0 houden waarbij Jan Maarten van Dijk en Robin Jansen nog tegen een gele kaart opliepen, de laatste mag zaterdag niet meespelen vanwege een schorsing. Maar in de tweede helft zette de thuisclub via Youran Burggraaf en Kevin Giele via hun goal orde op zaken en zadelde Geinoord daarmee met een groot probleem op.

Komende zaterdag zal de ploeg na het beginsignaal van scheidsrechter Jesse Knetsch vol op de winst moeten spelen zonder al te grote risico’s te nemen. Een tegengoal zal vrijwel zeker fataal zijn omdat Geinoord dan liefst vier keer moet scoren. Gelet op de statistieken van de afgelopen weken lijkt het niet logisch dat een dergelijke positieve uitslag tot de mogelijkheden gaat behoren. Toen half maart Dick Kooijman op non-actief werd gesteld, had ik al mijn twijfels of dit in een schokeffect zou sorteren.

Na afloop van het duel in Marken honoreerde interim-coach Dick Gerwig de prestaties van zijn team met een 1, geen bemoedigend signaal voor het komende weekeinde. ,,De onderlinge coaching en mentale weerbaarheid bij Marken was beduiodend beter, ondanks het feit dat die ploeg kwalitatief mindere spelers in het elftal heeft dan wij’’, zo reageerde Gerwig op Radio Utrecht. Maar het lijkt dan toch zijn primaire taak om de ploeg optimaal voorbereid aan de aftrap te laten komen.

JSV heeft overigens de trainer van de zaterdagselectie wel tot het einde van het seizoen in functie gehouden en ook daarmee werd het eerste klasserschap niet veilig gesteld. Het is duidelijk dat het Nieuwegeinse zaterdagvoetbal in een impasse verkeert, terwijl er ook nog een spelersuittocht is aangekondigd op Galecop. Bij Geinoord was er toch nog enig positief nieuws omdat de 29-jarige spits van Vreeswijk, Roland Truggelaar bij de buren gaat spelen. Hij scoorde dit seizoen tot nu toe 29 goals en mag zich de onbetwiste topscorer van de regio noemen.

Bij JSV was er afgelopen zaterdag toch een feestje toen het damesteam onder 17 zich kampioen mocht noemen na een gelijkspel tegen Focus, hetgeen uitbundig werd gevierd. (foto JSV)

Roland Truggelaar speelt komend seizoen in de spits bij buurman Geinoord, hij scoorde in het Vreeswijk-shirt dit seizoen al 39 keer (foto Geinoord)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren