Sportief dagboek 31

De minieme kans dat de twee Nieuwegeinse zaterdagclubs JSV en Geinoord komend seizoen beiden in de eerste klasse uitkomen, bestaat nog steeds. Dat heeft vooral te maken met de 3-0-zege van de zwart-witten op Galecop tegen Roda ’46 waardoor de ploeg van Michael van den Berg de kloof met de opponent uit Leusden tot twee punten heeft verkleind. Komende zaterdag valt de beslissing bij Roda – Montfoort en Woudenberg – JSV. Wordt het rechtstreeks degraderen of nacompetitie voor JSV, dat in ieder geval de laatste strohalm pakte.

Ook Geinoord is nu zeker van een plek in de nacompetitie na de 0-4-thuisnederlaag tegen Zuidvogels. De ploeg uit Huizen bleek twee maatjes te groot voor de thuisclub die vanaf de aftrap de onderliggende partij was. Binnen enkele minuten had Zuidvogels de paal al geraakt naast Gino de Ridder waarna de nummer twee in korte tijd de score naar 0-2 schoot. Ook in de tweede helft bleek dat Geinoord er nauwelijks aan te pas kwam, een gemiste penalty paste geheel in het beeld van de wedstrijd.

Omdat Zwaluwen bij Aalsmeer won, is de ploeg uit Hoorn niet meer te bereiken voor Roda en Geinoord zodat beide ploegen weten waar ze aan toe zijn. Voor de ploeg uit Leusden rest nog de voorsprong van twee punten op JSV, voor Geinoord staat er tegen DTS niets meer op het spel. Maar wel de opgave om ongeschonden en zonder kaarten uit de strijd te komen in Ede, omdat een week later de nacompetitie al van start gaat.

Heel veel optimisme zal interim-trainer Dick Gerwig niet overgehouden hebben aan de laatste duels tegen VVZ, Zwaluwen en Aalsmeer want de Nieuwegeinse ploeg maakte daarin een weinig overtuigende indruk. JSV herstelde zich na de afgang (7-0) in Langbroek opmerkelijk tegen  Roda, waarbij vooral de inbreng van routinier Michiel van der Valk (ex-Geinoord) in positieve zin merkbaar was in defensief opzicht. Zat tegen SVL alles tegen voor JSV, dit keer mocht de ploeg zich gelukkig prijzen dat in de laatste tien minuten het verschil werd gemaakt met liefst drie treffer.

Een opmerkelijke prestatie leverde de spits van Vreeswijk in dit weekeinde: de topscorer Roland Truggelaar scoorde namelijk liefst negen goals tegen NOC Kralingen. Hij staat nu op liefst 39 treffers maar speelt komend seizoen waarschijnlijk niet meer in blauwwit.

De kans bestaat nog steeds dat JSV en Geinoord elkaar kunnen begroeten in een Nieuwegeinse derby, alleen is de vraag of het in de eerste of tweede klasse zal zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren