Sportief dagboek 30

Wat een vreugdevol weekeinde voor de Nieuwegeinse zaterdagclubs moest worden, liep uit op een gedeelte deceptie. Geinoord kon zich niet over rivaal Zwaluwen heen tillen, het team bleef steken op 1-1 in Hoorn. Nog groter was de deceptie voor JSV dat in Langbroek met liefst 6-0 werd weggespeeld terwijl de Nieuwegeinse fans juist hun hoop hadden gevestigd op deze wedstrijd tegen de toekomstige JSV-trainer Jan Gaasbeek. Maar die had tevoren al aangekondigd dat hij geen geschenk zou uitdelen tegen de club op Galecop waar hij komend seizoen werkzaam zal zijn.

De situatie is er voor JSV na deze ontgoocheling vrijwel uitzichtloos geworden, al kan bij een zege op Roda komende zaterdag de rechtstreekse degradatie nog even uitgesteld worden. Dan hangt het van de laatste duels uit wanneer JSV de uitwedstrijd tegen Woudenberg heeft terwijl Roda het thuis moet opnemen tegen Montfoort. Een laatste strohalm maar ook niet meer dan dat. Gelet op het gebeuren bij SVL, lijkt dat scenario niet zo waarschijnlijk.

Op sportpark Oranjehof had JSV overigens geen greintje fortuin, zeker niet van de kant van de arbitrage. Waar scheidsrechter Ruud van der Wielen de thuisclub een gemakkelijke strafschop schonk, bleef zijn fluitsignaal achterwege bij een veel duidelijker geval ten opzichte van Zakaria el Allali. Ook een tweede gele kaart voor Ricardo Bakker leek een overdreven straf zodat de wet van Murphy van toepassing leek op een ploeg die toch al in een sombere situatie verkeert. SVL profiteerde gretig via Albyrak (2x), Malopeszy (2x), Alex van Eem (penalty) en Rik van Leeuwen.

En dan Geinoord dat bij Zwaluwen ’30 binnen anderhalve minuut al op achterstand stond. De ploeg herstelde zich knap van die tegenslag en kwam langszij via Sharif Esadek, de gelegenheidsspits omdat Dimitri Djollo absent was. Dat dit gelijkspel na rust uit het vuur gesleept kon worden, was vooral te danken aan knap keeperswerk van Gino de Ridder die evenals vorige week tegen VVZ weer goed op dreef was. Pech had Geinoord toen arbiter Eric Paul Jansen weigerde de bal op de stip te leggen bij een tackle op Joey Hirdes maar zoals ook bij JSV het geval was, zat ook die situatie niet erg mee. Het gevolg: Geinoord moet komende zaterdag tegen Zuidvogels en de week daarna bij De Merino’s op de been blijven, anders dreigt de nacompetitie!

Geen penalty voor Geinoord bij deze situatie in het strafschopgebied van Zwaluwen. (foto Gerard van Vliet)

Onze sportfotograaf Gerard van Vliet, wekelijks bij Geinoord in actie voor pen.nl, werd door het thuisfront in de bloemetjes gezet na zijn koninklijke onderscheiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren