Sportief dagboek (3)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Hans van Echtelt: ‘Geinoord heeft zich zaterdag in Beverwijk geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de districtsbeker.  Met 2-4 werd de derde gewonnen bij De Kennemers. Dat resultaat was toereikend om door te bekeren samen met Woudenberg dat in dezelfde poule speelde en zaterdag thuis met 1-2 verloor van zondagclub Hooglanderveen. Ook nu was de spits Daniel Kops weer doeltreffend voor Geinoord.’

‘Kops scoorde na 12 minuten uit een penalty en verhoogde de score in de 23e minuut (0-2). Vlak na rust werd het al snel 0-3 via Timo Meerding die vorige week ook al scoorde en Eser Oskilit nam nummer vier voor zijn rekening. Geinoord nam nu gas terug, daardoor kon de thuisclub via Geoffry Purse twee keer tegenscoren.’

‘Met deze 2-4-zege als opsteker werd de terugreis naar Nieuwegein aanvaard waar komende zaterdag ASC Nieuwland als eerste opponent staat te wachten in de reguliere competitie. Afwachten of Daniel Kops en zijn medevoorwaartsen zich weer kunnen profileren in aanvallend opzicht en doelman Mitchel Temming de nul nu wel kan vasthouden.’