Sportief dagboek (29)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij weten:

Sensatie op de voetbalvelden in Nieuwegein: Geinoord verstevigde de koppositie door vlak voor tijd de 2-1 te forceren tegen het sterke Loosdrecht terwijl JSV hetzelfde deed in de streekderby tegen IJFC door in blessuretijd alsnog via invaller Barry Zwezerijnen de 3-3 af te dwingen. Kortom: de voetbalfans kwamen zowel op Parkhout als Galecop aan hun trekken, niet alleen door de meer dan zomerse weersomstandigheden.

Zoals gezegd: Geinoord deed goede zaken in een wedstrijd waarin de ploeg ‘het geluk van een aanstaande kampioen’ had, zoals een toeschouwer het kernachtig uitdrukte. Loosdrecht was immers lange tijd de bovenliggende partij op Parkhout. De ploeg nam binnen tien minuten een voorsprong maar verzuimde de score uit te bouwen, waarbij doelman Pascal Florie dit keer een hoofdrol vervulde. Ook vlak na rust verzuimde Loosdrecht in kansrijke situatie te scoren waarna de thuisclub alsnog zijn kansen op een goed resultaat rook.

Trainer Daviod Toxopeus had in de rust ook tactische maatregelen genomen ‘omdat het middenveld overlopen werd en we daardoor steeds in de problemen dreigden te komen.’ Spits Dimitri Djollo ging nu achter de voorhoede spelen maar kopte desondanks de 1-1 binnen, een kwartier voor tijd. En zowaar viel vlak voor tijd ook nog de winnende binnen toen  doelman Jeroen Lamme een effectvolle, hoge bal niet goed taxeerde en Joey Hirdes kon profiteren. Qua spelbeeld was het een fortuinlijke zege tegen een ploeg die algemeen als de beste formatie van deze afdeling wordt gezien.

En dan JSV. De ploeg van Jan Gaasbeek zag vooraf Samir Amrino geblesseerd afhaken en ook Daan van der Valk kon wegens een liesblessure niet spelen. Desondanks nam de thuisploeg tegen streekgenoot IJFC een voorsprong via Anouar el Hasani. De gasten uit IJsselstein namen hierna het initiatief over en liepen uit naar een 1-3-voorsprong waarbij zelfs een penalty onbenut bleef, Martijn Scholman stopte de elf metertrap. De slotfase had een verrassende sportieve omwenteling in petto. Eerst maakte Mikula Ristic van elf meter de aansluitingstreffer waarna invaller Barry Zwezerijnen ver in blessuretijd de niet onverdiende 3-3 op zijn naam bracht.

JSV is nu definitief in veiligheid en kan zich opmaken voor het sluitstuk, de derby bij Geinoord waarbij voor de thuisclub de titel op het spel zal staan. Geinoord heeft immers vier punten voorsprong op de rivalen Victoria en Almere die beiden zaterdag niet verder kwamen dan een gelijkspel en dus weer kostbare punten verspeelden. David Toxopeus: ,,We staan er goed voor, met nog drie wedstrijden te gaan maar het zal een zware opgave worden tegen CJVV, JSV en De Bilt om het beoogde doel te bereiken.’’

Over enkele weken staan Geinoord,  nu koploper en JSV weer tegenover elkaar zoals op deze archieffoto waarop Pascal Florie in actie is, zaterdag de grote uitblinker bij Geinoord en Dimitri Djollo, maker van de belangrijke gelijkmaker tegen Loosdrecht. (foto Gerard van vliet)