Sportief dagboek 29

Geen verliezers op deze voetbalzaterdag waarbij Geinoord deed wat het moest doen: winnen van staartclub VVZ, dat door de 2-0-nederlaag op Parkhout naar de tweede klasse degradeert. Voor JSV is het nog lang niet zover: de ploeg dwong op Galecop nummer twee een doelpuntloos gelijkspel af waarbij de Nieuwegeinse formatie verreweg de beste kans op de zege had en een aantal doelrijpe kansen – vrij voor de vijandelijke doelman – liet liggen.

Toch hoeft JSV niet te wanhopen want de ploeg van coach Michael van de Berg moet op bezoek bij het uitgespeelde SVL terwijl ook rechtstreekse rivaal Roda nog naar Galecop komt. De ploeg uit Leusden verloor in blessuretijd met 2-1 bij Woudenberg na lange tijd op een 0-1-voorsprong gestaan te hebben. ,,Voor ons komt die uitslag uitermate gunstig uit, we hebben het nu nog in eigen hand om rechtstreekse degradatie af te wenden,’’ zo concludeerde trainer Van den Berg terecht hoopvol.

En dan Geinoord. In een bar slechte wedstrijd werd toch een belangrijke driepunter behaald op VVZ via treffers van Dimitri Djollo (hij weer) en Mick Brookman. Meest belangrijk was niet dit scorende tweetal maar doelman Gino de Ridder die met enkele geweldige redding zijn doel schoon hield en daarmee de zo wezenlijke nul kon houden. Waardoor de komende cruciale wedstrijd tegen Zwaluwen in Hoorn mogelijk gaat beslissen over rechtstreeks behoud of nacompetitie.

In de eerste confrontatie tussen Geinoord en Zwaluwen scoorde spits Dimitri Djollo liefst vier keer waardoor de Nieuwegeinse formatie destijds met 5-3 won. Komende zaterdag is de topscorer er wegens werkzaamheden niet bij zodat interim-trainer Dick Gerwig in de aanloop naar deze cruciale wedstrijd ernstig verlegen zit. Het scorend vermogen zal dit keer van de andere spitsen moeten komen maar het scheelt natuurlijk een slok op een borrel want Djollo bij Geinoord niet van de partij is.

Ook een opvallende afwezige in de komende periode is Vreeswijk-voorzitter Paul Emmelot die wegens fysieke problemen tussentijds moet afhaken. De vertrekkende preses heeft in een kort commentaar laten weten dat de komende fusie met Geinoord geen enkele rol heeft gespeeld bij dit abrupte besluist. Penningmeester Michel van de Hoven zal in de komende periode als interim-voorzitter gaan fungeren in afwachting van een nieuwe invulling van het Vreeswijk-bestuur.

Toch ook goed nieuws uit het Vreeswijk-kamp, namelijk de monsterzege van het eerste team tegen Gouderak dat met liefst 8-2 werd weggevaagd. Ook JSV –zondag deed van zich spreken door de topper tegen Domstad/Majella met 1-0 te winnen.

De 2-0 van Geinoord tegen VVZ van Mick Brookman in beeld. Tweede van rechts Dimitri Djollo, die komende zaterdag tegen Zwaluwen node gemist zal worden (foto Gerard van Vliet)

De ‘harde kern’ van Geinoord langs de lijn tegen VVZ. De oude getrouwen hopen op behoud van hun cluppie in de eerste klas, ze gaan nog spannende weken tegemoet.

(Foto Gerard van Vliet)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk