Sportief dagboek (28)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij weten:

Wat een ‘gouden zaterdag’ voor Geinoord had kunnen worden, draaide uit op een lichte teleurstelling. Tegen het laag geklasseerde VVZ kwam de koploper niet verder dan 3-3, onnodig puntverlies volgens trainer David Toxopeus. Zijn ontgoocheling werd na afloop enigszins getemperd toen bleek dat beide directe belagers Victoria en Almere beiden hadden verloren. ,,We hadden goede zaken kunnen doen in Soest,’’ zo reageerde de Geinoord-coach na afloop. ,, Te veel tegengoals uit standaardsituaties.’’

Waar Geinoord scoort aan de lopende band (vorige week al vier goals tegen Odysseus) laat JSV het aanvallend afweten. De ploeg staat achterin weinig tegengoals toe maar net als vorige week in Wijk bij Duurstede was er aanvallend weer te weinig dreiging. ,,We hebben volop kansen gehad tegen Odysseus om het verschil te maken maar steeds ging de laatste voortzetting verkeerd. Zeker na rust waren we de bovenliggende partij maar zij scoorden uit een van de weinige mogelijkheden en dan word je toch met een 0-1-nederlaag naar de kleedkamer gestuurd’’. Aldus Jan Gaasbeek.

Over productiviteit heeft Geinoord in tegenstelling tot JSV weinig te klagen. Ook al kwam de ploeg in Soest achter via een treffer van VVZ-topscorer Saddy de Koning,  via een weinig overtuigende strafschop kwam de ploeg weer langszij. Dimitri Djollo was zelfs getorpedeerd en wilde de penalty al la ‘Panenka’ over doelman Jelle Bode transporteren. Dat mislukte waardoor de VVZ-sluitpost er toch nog een handje tegen kreeg, juist niet voldoende om de bal te keren.  De thuisclub kwam hierna toch weer op 2-1, weer uit een standaardsituatie. Djolla maakte hierna koppend 2-2 en Timo Meerding hielp Geinoord voor het eerst op voorsprong.

Daarna volgde een heel snelle rode kaart voor invaller Wayne van Kesteren zodat Geinoord in het laatste kwartier met tien man verder moest. VVZ rook bloed en de ploeg van trainer Rob Zomer bracht de zaak in de slotfase toch weer in evenwicht, waarna Timo Meerding een vrije schietkans onbenut liet op de winnende treffer.

Er volgt nu een enerverende slotfase voor Geinoord met twee punten voorsprong op Almere en Victoria. De ploeg van David Toxopeus moet nog thuis tegen Loosdrecht (komende zaterdag) waarna de duels volgen tegen CJVV (uit op 12 mei), de derby tegen JSV (op 19 mei) en FC De Bilt uit (op 26 mei). JSV moet nog thuis de streekderby tegen IJFC (a.s. zaterdag op Galecop), uit tegen De Bilt, uit tegen stadgenoot Geinoord en thuis tegen VVZ op de laatste competitie dag,  26 mei.

VVZ-doelman Jelle Bode keert bijna de mislukte ‘Panenka-penalty’ van Dimitri Djollo, maar het wordt toch 1-1 in Soest. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren