Sportief dagboek (27)

Breekpunt in de cruciale wedstrijd tussen SV Geinoord en Maarssen is volgens mijn rapporteur en clubfotograaf Gerard van Vliet de 25ste minuut de afgekeurde openingstreffer van de thuisclub. Aanvankelijk keurde de arbiter de goal goed en werd het doelpunt al genoteerd op het scorebord (zie foto) maar hij kwam op zijn beslissing terug na overleg met de grensrechter van Maarssen. Het leverde tijdens en na afloop veel emotie op, zeker nadat Geinoord als nog met 0-2 had verloren via twee goals van Ziani en Yasar. Hier volgt het relaas van Gerard van Vliet.

Gerard van Vlet: ‘Na de verloren thuiswedstrijd ging het vooral om de omstreden beslissing van scheidsrechter Simon Schram om de openingstreffer van de thuisploeg op advies van de Maarsen-grensrechter alsnog af te keuren. De situatie is als volgt: Vooropgesteld dat te voren aan het uiteindelijke doelpunt een enigszins onoverzichtelijke situatie voorafging. Maar in eerste instantie had de leidsman geen enkele twijfel en wees resoluut naar de middenstip, ook na hevige protesten van de spelers van Maarssen-zijde. Ondanks dat hijzelf perfect opgesteld stond om de situatie waar te nemen, besloot hij toch naar de grensrechter te gaan voor overleg en vroeg haar, ik citeer de uitleg van de assistente na de wedstrijd : ’Bent u er honderd procent van overtuigt dat het buitenspel was?’ Het antwoord, dat elke clubgrensrechter in die situatie zou geven, luidde natuurlijk volmondig ja! Doelpunt dus alsnog afgekeurd. ‘

‘In de tweede helft scoort Maarssen 0-1 waar de grensrechter van Geinoord langdurig met zijn vlag omhoog blijft staan om de scheidsrechter duidelijk te maken dat er een buitenspelsituatie aan vooraf is gegaan. Tot verbazing van al wat Geinoord is keurt arbiter Schram in deze situatie grensrechter Onrust geen blik waardig, en laat hem dus gewoon staan! Heel opmerkelijk deze beslissingen mede omdat hij na afloop, op mijn vragen daarover, zegt dat voorafgaande aan de wedstrijd met beide assistenten is afgesproken dat alleen bij twijfel hij verhaal komt halen bij zijn assistenten. Grensrechter Dennis Onrust, die ik na afloop sprak, voelde zich diep beledigd. Ook aanvoerder Ryan Verkerk die hem bijna had gesmeekt om zijn assistent te raadplegen, had geen goed woord over voor Simon Schram in deze situaties.’

‘Geinoord had in de eerste helft nog wel aanspraak op de beste mogelijkheden maar kon in de tweede helft geen aanspraak maken om de stand een beter aanzien te geven. De laatste twee wedstrijden dienen gewonnen te worden om nacompetitie te ontlopen. Alle hoop is nu gevestigd op Timo Meerding die zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het zaterdag gedegradeerde Benschop, weer speelgerechtigd is. Duidelijk mag zijn dat de supporters van Geinoord twee zenuwslopende weken tegemoet gaan.’

Geinoord heeft zojuist de 1-0 gescoord tegen Maarssen en rechts juichen de spelers van de thuisclub uitbundig. Links heftige protesten van de bezoekers bij de scheidsrechter die de treffer alsnog zou afkeuren. Foto: Gerard van Vliet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!