Sportief dagboek (27)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij weten:

Een opmerkelijke invalbeurt tijdens CDW-JSV, twintig minuten voor het einde van de wedstrijd op sportpak Marienhoeve. Barry Zwezerijnen (34) kwam toen binnen de lijnen voor Sven Banfi, bij de stand 0-0. Niet zo lang geleden werd in de media bekend gemaakt dat Barry minstens een half jaar op non-actief zou staan wegens een gescheurde kruisband. Maar een ‘second opinion’ bracht aan het licht dat de routinier weer gewoon mocht gaan trainen en zaterdag zodoende ook weer kon invallen.

Bijna was hij ook nog als matchwinnaar uit de bus gekomen want na een lange bal van de andere routinier Michiel van der Valk verscheen Barry frank en vrij voor doelman Pim Plantinga, maar de Wijkse sluitpost keerde de bal ternauwernood met zijn voet. ,,Ik had Barry die goal graag gegund,’’ zo reageerde trainer Jan Gaasbeek na afloop. ,,Niet alleen vanwege de drie punten voor mijn ploeg maar ook na alles wat hij heeft meegemaakt. Nu blijft het 0-0 terwijl we vooral in de eerste helft alle kans hebben gehad om ruim afstand te nemen van de nummer laatst.’’

Dus geen spektakel in Wijk bij Duurstede terwijl op hetzelfde moment in Utrecht de ene sensatie na de andere zich voordeed. ,,Het staat nog 2-1 voor Odysseus,’’ kreeg ik van JSV-leider Bep Adelaar te horen in de bestuurskamer van CDW. Maar toen ik mijn fietstocht van Wijk naar Schalkwijk had voltooid, bleek plotseling dat Geinoord de zaken in de slotfase had rechtgetrokken en via een 3-2-achterstand alsnog de score in 3-4 had omgedraaid, met dolle vreugde in de kleedkamer als logisch gevolg.

Trainer David Toxopeus kon na afloop dan ook niet anders dan de mentale weerbaarheid van zijn ploeg te bewonderen. We hebben aanvankelijk steeds achter de feiten aangelopen, via 1-0, 2-1 en 3-2 stonden we aan de verkeerde kant van de score. We begonnen ook niet goed aan de wedstrijd, speelden met drie spitsen en dat pakte verkeerd uit. Na een omzetting ging het beter lopen maar desondanks duurde het lang voordat we volledig greep op de wedstrijd kregen en via Joey Daalhuizen, de uitblinkende Timo Meerding, Dimitri Djollo en Daniel Makkee alsnog de overwinning, ver in blessuretijd, konden afdwingen. ,,Je begrijpt natuurlijk wel hoe groot de opluchting was in de groep, de supporters en bij de trainersstaf, na het eindsignaal van de scheidsrechter .’’ Geinoord had via een miraculeuze ontsnapping de koppositie heroverd na het 1-1-gelijkspel tussen de rivalen Roda en Victoria.

De doelman van Odysseus tast mis op de fraaie treffer van Daniël Makkee (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren