Sportief dagboek (26)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij op zijn verjaardag (75) weten:

De onbetwiste topper tussen Geinoord en koploper Victoria is zaterdagmiddag onbeslist geeindigd. Het bleef 1-1 op een druk bezet Parkhout zodat de ploeg uit Hilversum nog steeds een punt voorsprong houdt op de Nieuwegeinse uitdager. De thuisclub kwam via spits Dimitri Djollo na rust op voorsprong maar de gasten wisten uit een soortgelijke situatie alsnog de gelijkmaker te forceren.

Een goede dag voor stadgenoot JSV dat op eigen Galecop afrekende met CJVV, het werd 2-1 via treffers van Enzo Geene en Sven Banfi die ook nog een strafschop miste voor JSV maar toch de winnende op zijn naam bracht waardoor de ploeg enkele plaatsen op de ranglijst steeg. ,,Een verdiende zege, al begonnen we slecht. Binnen een paar minuten had CJVV al gescoord maar daarna hebben we nauwelijks kansen weggeven. Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken, is dat we de tegenstander te lang in de wedstrijd liet en te laat wat meer afstand nam’’, aldus coach Jan Gaasbeek.

Collega David Toxopeus signaleerde na afloop volop teleurstelling bij zijn spelers in de kleedkamer. ,,We hebben het gevoel dat we precies al vorige week bij IJFC dure punten hebben weggegeven, weer kon een voorsprong niet over de streep getrokken worden. Ik ben wel tevreden over de teamprestatie, we hebben hard geknokt voor een optimaal resultaat tegen een ploeg die aantoonde niet voor niets bovenaan te staan.’’

Komende zaterdag gaat Geinoord op bezoek naar Odysseus terwijl koploper Victoria naar Roda in Leusden moet, een sterke opponent. JSV gaat op bezoek bij staartclub CDW.

De 1-0 van Geinoord tegen Victoria in beeld. Dimitri Djollo kopt de bal achter de mistastende doelman Rik Letteboer. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren