Sportief dagboek (24)

Wat een mooie dag voor het Nieuwegeinse voetbal op deze kille, winderige zaterdag. JSV klopte op Galecop de koploper Victoria en bewees daarmee stadgenoot Geinoord een meer dan uitstekende dienst. De formatie van trainer David Toxopeus rekende op Parkhout af met concurrent Roda ‘46 waardoor de roodwitten de kopposutie overnamen van Victoria. Kortom: alom euforie op deze gedenkwaardige 17 maart.

Enkele weken geleden zag het er nog helemaal niet naar uit dat Geinoord zich op korte termijn koploper zou mogen noemen. De ploeg had dan wel een korte achterstand op de andere rivalen maar het spel was nog niet om naar huis te schrijven. Maar op deze kille zaterdag bewees de ploeg vooral na rust dat het toch echt een titelkandidaat is geworden. Tegen een sterke opponent die een serie van twaalf ongeslagen duels achter de rug had, werd ijzersterk verdedigd.

Na een 0-0-ruststand waarbij Timo Meerding al een keer op de kruising van paal en lat had geschoten, nam Geinoord met sterk spel de regie in handen. Roda was nu veel minder dominant dan voor rust en er kwamen kansen. ,,We hebben bewust gekozen om in de tweede helft wat meer opportunisme in ons spel te leggen, met onze dreigende spitsen pakte dat goed uit,’’ aldus trainer Toxopeus na afloop. Ryan Verkerk met een doelgerichte kopbal en Dimitri Djollo, uit een corner van Ajani Soulaiman, bepaalden de zeker niet onverdiende eindstand op 2-0.

Dezelfde score behaalde JSV tegen lijstaanvoerder Vicoria, ook al een zege waarop niets viel af te dingen volgens trainer Jan Gaasbeek. ,,We waren in de eerste helft al de bovenliggende partij maar konden het toen nog niet afmaken ondanks een reeks van kansen. Na rust kwamen de JSV-treffers wel, Luc Jansen Vennegoor en Martijn Kroneman zorgden ervoor dat hun club drie heel belangrijke punten kon bijschrijven. ,,We hebben al eerder goede wedstrijden gespeeld maar onszelf toen niet beloond, gelukkig deden we dat nu tegen de koploper wel,’’ aldus Jan Gaasbeek die komende zaterdag op bezoek gaat bij De Meern.

Ook voor Geinoord staat een mooie regionale wedstrijd op het programma, namelijk tegen IJFC waartegen destijds op eigen veld nog met 3-0 werd gewonnen via drie treffers van Robert Maat in en derby waarin IJFC niet veel de mindere weg. Het zal dus een moeilijke opgave worden voor het team aanvoerder Jan Maarten van Dijk die heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen gaat stoppen evenals de teamgenoten Pascal Florie en Dimitri Djollo. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan dit trio op een meer dan waardige manier afscheid gaan nemen van de selectie.

Geinoord-aanvoerder Jan Maarten van Dijk (31), hier zaterdag in actie tegen Roda ’46, won met zijn team met 2-0 en gaat aan het einde van dit seizoen stoppen in de selectie. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren