Sportief dagboek (23)

Hans van Echtelt: Het was een bijzonder drukke week voor SV Geinoord uit Nieuwegein. Maar een met een ‘happy end.’ Vorige week de onverdiende thuisnederlaag tegen FC Breukelen, dan op dinsdag de verwachte bekernederlaag tegen Eemdijk, de koploper in de vierde divisie. En afgelopen zaterdag weer een confrontatie met een lijstaanvoerder, namelijk CSW in Wilnis. Het door invallers geteisterde SV Geinoord leverde volgens de altijd ter plekke aanwezige verslaggever/fotograaf Gerard van Vliet een geweldige teamprestatie door verrassend met 1-2 te winnen. Hieronder volgt zijn verslag voor het Sportief dagboek van deze week.

Daniel Kops heeft zojuist de penalty benut die Geinoord aan de 1-2-overwinning op koploper CSW zal brengen. (Foto: Gerard van Vliet)

Gerard van Vliet: ‘De spelersbus vertrok van Sportpark Parkhout met een half elftal geblesseerde en afwezige spelers, en moest zodoende improviseren in de strijd tegen koploper in 2b, CSW uit Wilnis. De aftrap vond nog plaats toen er alleen een snoeiharde wind door de polder waaide, welke dwars over hel kunstgrasveld in Wilnis stond. Keeper Mitchel Temming verving de geblesseerd geraakte van Oort. In het centrale verdedigingsblok had alleskunner Jeroen Scholman plaatsgenomen om de afwezige Joran Ummels te vervangen. Beide vleugelverdedigers stonden op hun vertrouwde plek. Het middenveld bestond uit het viertal Timo Meerding, (in de punt naar voren) Hajji Hamza, Jaey Daalhuizen en Robin Jansen. De tweemans voorhoede bestond uit Miquel Brown en Daniel Kops.’

‘Tot zover de opstelling van de bezoekers uit Nieuwegein, waartegenover de thuisploeg slechts twee belangrijke basisspelers miste. Het eerste half uur had CSW heel vaak de bal maar moest in de omschakeling nogal wat fysieke overtredingen maken, die door scheidsrechter Owen van Hooff uit Delft werden bestraft met een drietal gele kaarten. Mitchel Temming onderscheidde zich met een geweldige redding, door een achterwaarts doorgekopte bal met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel te houden. In de 34e minuut weer een overtreding links van het strafschopgebied van CSW. Daniel Kops nam plaats achter de toegekende vrije trap. En waar iedereen een hoge bal verwachte bij de tweede paal, volgde een strakke schuiver die door een woud van benen pardoes voor de voeten van de mee opgekomen Jeroen Scholman belandde. Hij had geen enkele moeite om van dichtbij te scoren en de verbouwereerde verdediging van CSW met de neus op de feiten te drukken.’

‘Effectief omgaan met de kansen die je krijgt is een must om een wedstrijd te beslissen. Het spelbeeld van de thuisploeg, trage opbouw door de verdediging terwijl de trainer zijn longen uit zijn lijf schreeuwde om tempo te maken, veranderde tot de rust nauwelijks en zodoende stond de 0-1 ruststand op het scorebord voor het team uit Nieuwegein.’

In de rust moest Robin Jansen met een lichte hamstringblessure achterblijven in het kleedlokaal, de zoveelste tegenslag voor het team van Plomp en Bongers. Zijn vervanger, de 20-jarige Collin den Hartog nam zijn positie over en speelde later nog een heel belangrijke rol. Zoals verwacht moest CSW wel aanzetten om een beter resultaat te bewerkstelligen en de verdediging van SV Geinoord kwam zwaar onder druk te staan. In de 63e minuut volgde de gelijkmaker voor het team uit Wilnis. Het was Robbert Kompier die scoorde uit een scrimmage. Pff…. nog een half uur te gaan om een goed resultaat over de streep te trekken. De duels werden steviger en ter hoogte van de middenlijn was er even later een opstootje door een messcherpe, maar faire sliding waar Jardell Adamson bij betrokken was. Na enkel minuten waren de gemoederen weer enigszins genormaliseerd.’

‘CSW bleef volharden in de trage opbouw en de lange bal door de linkervleugel verdediger in het centrum van de Geinoord-defensie te pompen. Een kolfje naar de hand van Ryan Verkerk die deze middag werkelijk alles wist weg te koppen uit het centrum. Wat de thuisploeg ook probeerde, SV Geinoord groeide als team en gaf helemaal niets weg. Inmiddels teisterden de weergoden met felle regenvlagen en af en toe wat hagel het sportpark in Wilnis. En dan komt de al eerdergenoemde Collin in beeld. Hij ontfutselt op eigen helft de tegenstander de bal en soleert vrijwel ongehinderd tot aan de achterlijn. Waar CSW in de eerste helft al vele malen voor bestraft was gebeurde nu weer, door een duw in de rug belande Collin over de bal op de grond. Resoluut wees Van Hooff naar de penaltystip.’

Alles wat CSW was protesteerden luid tegen deze beslissing, het resultaat was dat Daniel Kops na enige minuten achter de bal mocht plaatsnemen. Hard, zuiver en onhoudbaar schoot hij de bal in de rechterbovenhoek: 1-2 met nog een kwartier te gaan exclusief toegevoegde tijd. SV Geinoord groeide als team waar bij CSW de irritatie en frustratie met de minuut, zichtbaar toenamen.’

‘Complimenten aan het team van trainer Gerrit Plomp dat de rug in de slotfase rechtte en met de overwinning terug naar Nieuwegein ging. Komende zaterdag kan SV Geinoord zich een goede dienst bewijzen als concurrent Buitenboys op bezoek komt op Sportpark Parkhout in Nieuwegein.’