Sportief dagboek (22)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Ok, Hans was wel de eerste helft aanwezig op Sportpark Parkhout in Nieuwegein. Hij genoot zichtbaar van de herinneringen van uit het verleden. Gerard van Vliet schreef desondanks trouw het sportief dagboek voor deze week.

Gerard van Viet: ‘Een wedstrijd waar vooraf erg naar werd uitgezien vanwege allerlei sentimenten, en kan de thuisploeg bij een goed resultaat definitief aansluiting vinden bij de middenmoot. Achteraf kan worden geconstateerd dat van het laatste argument slecht een kwartier sprake is geweest. De 1e helft kon of wilde de thuisploeg het spel niet maken en zakte terug op eigen helft. De bezoekers uit Breukelen combineerden tot aan de 16 mrt. maar kwamen niet verder dan een afzwaaier van afstand. De thuisploeg zette daar een enkele leuke aanvallen tegenover maar kwamen niet tot echte doelpogingen. Zodoende had de eerste helft ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden.’

‘Na de thee kwam Geinoord met iets meer aanvallende intenties uit de kleedkamer wat in de 15e min resulteerde in een hoogstandje van Sem van Zwieten. Hij promoveerde een voorzet van Jardell Adamson tot een doelpunt door de bal achter zijn standbeen langs binnen te tikken. Opzienbarend was dat Geinoord onmiddellijk de verdedigende stellingen weer innam in de veronderstelling dat het nog een half uur kon teren op de voorsprong. Dat hield ongeveer 10 minuten stand toen Bob Brilleman namens de bezoekers in de 26e min. de 1-1 aantekende.’

‘SV Geinoord herpakte zich en kreeg via Jay Daalhuisen een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Uitermate pech had Jeroen Scholman welke zich prachtig vrij gespeeld op de rand van de 16 mrt. Zijn geplaatste diagonale schot spatte op de tweede paal uiteen, de rebound werd gesmoord door de verdediging van Breukelen.In de 43e min., en de toegevoegde tijd trokken de bezoekers de winst via Roy Turksma en Raoul Sam-Sin, alsnog naar zich toe. De thuisploeg is weer terug bij af en heeft mede dankzij de positieve resultaten van de concurrentie, opnieuw ernstige degradatie zorgen.’