Sportief dagboek (22)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij op zijn verjaardag (75) weten:

Een zonnige dag voor de Nieuwegeinse clubs want zowel JSV als Geinoord boekten beiden de volle winst en dat was dit seizoen nog niet voorgekomen. Misschien om mijn verjaardag (vandaag word ik 75 jaar) extra luister bij te zetten, daar zijn beide teams dan overtuigend in geslaagd. Er volgt nu een weekje pauze zodat beide trainers Jan Gaasbeek en David Toxopeus hier extra lang van kunnen nagenieten.

Op Parkhout toonde FC De Bilt zich een lastige opponent voor Geinoord dat voor rust het betere veldspel desondanks bekroonde met een treffer van Robert Maat. In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief over en dat kwam tot uitdrukking in een verdiende gelijkmaker. Het spel golfde nu op en neer, totdat Roland Truggelaar zich als goaltjesdief waarmaakte en de 2-1 binnen schoot. FC De Bilt leek in de voorlaatste minuut alsnog een niet onverdiend gelijkspel te grijpen toen FC De Bilt alsnog een strafschop mocht nemen na en overtreding van goalie Pascal Florie.

De Geinoord-doelman wist de door Sam Eerdmans niet al te overtuigend ingeschoten penalty te stoppen zodat de 2-1 op het scorebord bleef staan. ,,Daar waren we achteraf heel blij mee want ik vond FC De Bilt een tactisch moeilijk te bespelen tegenstander die het ons vooral na rust heel erg moeilijk heeft gemaakt en ook goede kansen heeft gekregen,’’ aldus trainer David Toxopeus na afloop. ,,Voor rust waren wij nog wel de betere ploeg, daarna niet meer. ‘’

Dat gold niet voor JSV dat vooral in de tweede helft beduidend beter was dan VVZ en dan ook in die fase een 1-0-achterstand wist om te buigen in een uiterst verdiende 1-4-zege. ,,Dat we voor rust nog met 1-0 achterkwamen via een uitval, was een fikse mentale domper, want we waren tot dat moment stukken beter dan VVZ. Gelukkig hebben de jongens dat in de tweede helft recht gezet, daar was ik heel tevreden over,’’ aldus JSV-coach Jan Gaasbeek die de doelpunten gemaakt zag worden door Sven Banfi, Enzo Geene (2x) en Martijn Kroneman. Ook JSV heeft nu een weekje winterpauze om daarna aan de slag te gaan tegen Roda uit Leusden.

Foto: Geinoord-doelman Pascal Florie stopt vlak voor tijd een penalty van Sam Eerdmans waardoor FC De Bilt alsnog met 2-1 werd verslagen (foto Gerard van Vliet)