Sportief dagboek (22)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Vanwege carnaval een uiterst beperkt voetbalprogramma. Alleen Vreeswijk kwam in actie van de Nieuwegeinse voetbalclubs en de formatie van Ronald Cornet slaagde er niet in om bij het laag geklasseerde Ammerstol te winnen (2-2). De blauwwitten raakten wel enkele keren het houtwerk maar die pogingen bleken niet doeltreffend. Uiteraard nam topscorer Ronald Truggelaar de goals voor zijn rekening, hij is bezig uit te groeien tot de topschutter van Nieuwegein in het seizoen 2016-2017. Wanneer de fusie met Geinoord gestalte krijgt, zal hij ook op Parkhout een aanwinst blijken!

Dus geen ‘live’ Nieuwegeins voetbal voor mij in het weekend dat ik mijn 74e verjaardag vierde. Ook geen aanwezigheid in Stadion Galgenwaard omdat FC Utrecht een uitwedstrijd moest spelen in het verre Groningen. Meestal bekijk ik de wedstrijden van FC Utrecht namdelijk met vrienden vanuit Vak P. Terwijl ik met een ‘elftal’ (kinderen en kleinkinderen) aan de pannenkoeken in een onlangs geopend restaurant in mijn woonplaats Schalkwijk was, speelde de formatie van Erik ten Hag in het Noordlease Stadion een kansloos lijkende wedstrijd.

Toen we namelijk weer thuis kwamen, was het 2-0 in het voordeel van de Noordelijke formatie en niets leek er op dat mijn verjaardag opgeluisterd zou worden met een extra presentje in de vorm van een Utrechtse zege. Maar zie, we hadden ons nog niet achter de I Pad geschaard om de rest van de wedstrijd te volgen, of er deed zich een wonderlijke ommekeer voor. Met stijgende verbazing werd duidelijk dat FC Utrecht zich niet meer zomaar gewonnen zou geven ondanks de somber ogende tussenstand.

Samen met mijn jongste zoon, die in Groningen woont en dus tal van Noordelijke fans in zijn vriendenkring heeft, keken we naar het wonderlijke scoreverloop in het laatste half uur. Het is alsof mijn favorieten zich realiseerden dat ze me op m’n verjaardag niet op een uitzichtloze nederlaag wilden trakteren. Na de aansluitende treffer van Sebastien Haller begonnen Arjan en ik er weer vertrouwen in te krijgen en dat werd in het resterende deel van de wedstrijd niet beschaamd.

De prachtige gelijkmaker van verdediger Giovanni Troupee werd al met gejuich begroet maar toen Yassin Ayoub met een subtiel tikje een fraaie aanval met de 2-3 bekroonde, was het hek van de dam. En wat op Vak P niet vaak gebeurt, overkwam ons nu: een uitbundige polonaise door de huiskamer. En zo kreeg mijn verjaardag toch nog een euforische afsluiting waar het lang niet naar uitzag. Met dank aan FC Utrecht dat de nacompetitie nu bijna niet meer kan ontlopen, we kijken er naar uit!

Nacompetitie dreigt ook voor Geinoord en JSV, maar dan in negatieve zin. De ploegen moeten aan de bak om de onderste vier plaatsen te ontlopen, waar zelfs rechtstreekse degradatie dreigt. Punten zijn uiterst kostbaar, te beginnen komende zaterdag als JSV op Galecop gastheer is van concurrent FC Aalsmeer terwijl Geinoord moet proberen bij De Merino’s revanche te nemen voor de destijds geleden thuisnederlaag. In het komende dagboek dus minder aandacht voor FC Utrecht maar volop de schijnwerper op Nieuwegeins voetbal. Beide ploegen spelen deze week overigens nog een oefenduel: JSV tegen IJFC en Geinoord tegen Delta Sports.

Het kan verkeren: sombere blikken bij een 2-0 achterstand van FC Utrecht maar  …………….

Een polonaise met de jongste zoon als Ayoub de winnende heeft gescoord! (foto’s Karin Beersma)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren