Katern

Sportief dagboek (21)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Na afloop van de duels Geinoord-TOV en JSV-Almere werd langer nagepraat over de arbitrage dan over het vertoonde spel. Beide oefenmeesters hadden naa hun mening volop reden tot klagen want ze mochten zich benadeeld voelen door het ingrijpen van de scheidsrechters van dienst. Zo moest Geinoord een treffer incasseren die zeker twee meter buitenspel was.

Maar scheidsrechter Peter van Klinken uit Driebergen, mogelijk verblind door de laag staande zon, weigerde het vlagsignaal van Dennis Onrust te honoreren. De linesman van Geinoord: ,,Toen hij naar me toekwam om te vragen waarom ik mijn vlag omhoog hield, zei ik: ‘Minstens twee meter buitenspel.’ Maar hij volharde in zijn eigen waarneming. We hadden tevoren afgesproken dat hij uiteindelijk de verantwoording zou nemen, maar in dit geval maakte hij helaas een grote fout.’’

Ook op Galecop had trainer Jan Gaasbeek geen goed woord over de arbitrale invloed van scheidsrechter Robert Westland uit Zwaag bij de 2-3-nederlaag. ,,Toen we bij rust met 2-1 voor stonden via twee goals van Sven Banfi, had ik er nog volop vertrouwen in. Maar wij misten volop kansen om op 3-1 of zelfs 4-1 te komen waarna Almere via een omstreden treffer nog langzij kon komen. Vervolgens maken wij via Enzo Geene de 4-3 die dubieus op advies van de vaak te snel vlaggende grensrechter werd geannuleerd door de arbiter en daarna kregen we alsnog de deksel op onze neus.’’

,,Deels eigen schuld natuurlijk want als je zelf zoveel kansen mist, dan ligt-ie de bal vaak aan de overkant in het net, een heel oude wet in voetbal,’’ zo keek Gaasbeek somber terug. Zijn collega David Toxopeus vond ‘dat een gelijkspel een meer rechtvaardige uitslag was geweest, omdat ook TOV gevaarlijke kansen onbenut had gelaten’. Zijn ploeg had als nummer twee op de ranglijst goede zaken kunnen in de periode-stand maar stond na afloop bedremmeld met lege handen omdat TOV in de 87e minuut alsnog de winnende achter de uitblinkende Pascal Florie knalde.

De Geinoord-doelman had na rust met enkele reflexen eerder een tweede Baarnse goal weten te voorkomen zodat de fraaie gelijkmaker van Soulaiman Akani nog volop uitzicht bood op een verdienstelijk gelijkspel. Geinoord is door deze nederlaag teruggezakt naar de derde plaats en is nu achterhaald door Almere dat zoals boven geschreven met 2-3 van JSV won. Zaterdag wacht voor Geinoord het inhaalduel thuis tegen FC De Bilt terwijl JSV op deze dag op bezoek gaat bij VVZ in Soest.

Geinoord-aanvaller Robert Maat probeert TOV-doelman Joffrey de Beer (nr 22)  te misleiden, maar ook deze poging levert geen treffer op voor de thuisclub (Foto: Gerard van Vliet)

Scheidsrechter Peter van Klinken (midden), hier geflankeerd door zijn assistenten Onrust (rechts) en Veltien, was na afloop van Geinoord-TOV het middelpunt van kritiek vanwege de openingstreffer (Foto:  Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren