Sportief dagboek 2018 deel (4)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Ook na drie wedstrijden is Geinoord nog steeds puntloos in de eerste klasse. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland werd met 1-2 verloren terwijl de ploeg bij rust nog een 1-0-voorsprong had via een doelpunt van Vincent Griffioen. De spits moest vlak na rust uitvallen hetgeen een forse aderlating betekende voor de ploeg van Charles Loots. Al vroeg in de wedstrijd had Mick Brookman de openingstreffer op zijn schoen maar hij kon in de derde minuut de vijandelijke keeper niet passeren, nadat hij frank en vrij voor het doel was verschenen na een combinatie met Elvin Hardeveld.

Vincent Griffioen, over het uitvallen: ,,Ik had erg veel pijn aan de onderkant van mijn rug, waarschijnlijk een gevolg van het spelen op het keiharde kunstgrasveld. Voordat de zaak zou verergeren en mogelijk een spierblessure zou veroorzaken, ben ik maar van het veld gestapt.’’ Vlak na het vertrek van Griffioen die werd vervangen door de jeugdige Sem van Zwieten, scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Geinoord raakte verder verzwakt door het uitvallen van Niels Maat en Daniel Kayee waardoor de sterk aandringende bezoekers uiteindelijk de volle winst konden forceren.

Komende zaterdag staat voor Geinoord de streekderby tegen Montfoort op het programma en het zal de grote vraag zijn of trainer Loots een volwaardig team op de mat kan brengen, gelet op de blessures die tegen Nieuw Lekkerland zijn opgelopen. Vincent Griffioen twijfelt of hij in Montfoort zal kunnen aantreden waar hij in het verleden nogal eens succesvol was. ,,Het is een blessure die onvoorspelbaar is, het wordt gewoon een kwestie van afwachten,’’ aldus de Geinoord-spits.

sportief dagboek

Vincent Griffioen loopt juichend weg nadat hij Geinoord op 1-0 heeft gezet tegen Nieuw Lekkerland. Later zou hij met een rugblessure uitvallen (foto-Gerard van Vliet)