Sportief dagboek (20)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Van Echtelt: ‘Een uiterst teleurstellende middag beleefde de aanhang van Geinoord. Na de veelbelovende resultaten van de laatste weken leek het thuisduel tegen Victoria een goede gelegenheid om deze fraaie reeks door te zetten. Maar dat pakte geheel anders uit, de gasten uit Hilversum ging er met de volle buit vandaar. En op die 0-2 viel weinig at te dingen want Geinoord bleef beduidend onder de vorm, die in eerdere wedstrijden werd getoond.’

‘Overigens begon de thuisclub goed en kreeg enkele kansen in de openingsfase. Daarna bleek Victoria wat scherper in de duels en was met name de bovenliggende partij op het middenveld. Dat resulteerde in de 0-1 via een kopbal van Emmanuel Emma waarna in de tweede helft Rik Langhout de wedstrijd op slot gooide, omdat Victoria-doelman Daniel van Veen daarna nog maar nauwelijks in de problemen kwam.’

‘Dinsdagavond revancheerde Geinoord zich gedeeltelijk door in de inhaalwedstrijd bij nummer drie Maarssen een verdienstelijke 2-2 af te dwingen. Ver in de slotfase (93e minuut) lukte het Daniel Kops, met dertien goals intussen topscorer in deze afdeling, om de 2-2 op het scorebord te brengen. Bij rust stond de thuisclub met 1-0 voor. De andere Geinoord-goal kwam op naam van Eser Ozkilit die in de 55e minuut een penalty benutte. Voor Maarsen scoorden Abou Ouaddouh en Glenn Geefshuysen. Komende zaterdag speelt Geinoord weer uit tegen eens subtopper, namelijk nummer twee CSW in Wilnis.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!