Sportief dagboek (20)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Het was op deze voetbalzaterdag een prima dag voor Geinoord dat via een 1-2-zege bij CDW wist op te klimmen naar de tweede plek op de ranglijst achter de (verliezende) koploper Victoria. Minder goed  nieuws uit het JSV-kamp, opnieuw werd een uitwedstrijd verloren, nu met 3-1 bij SV Loosdrecht. De ploeg van Jan Gaasbeek heeft dit seizoen slechts een uitwedstrijd succesvol afgesloten, bij CJVV in Amersfoort. Daarna gingen alle uitduels verloren voor de ploeg van Jan Gaasbeek.

Zoals in de aanhef al gememoreerd, Geinoord deed in Wijk bij Duurstede goede zaken. Door nipt en moeizaam met 1-2 te winnen maakte de ploeg van trainer David Toxopeus en zijn assistent Herman Schreurs  een sprong op de ranglijst en komt de koppositie binnen bereik. Geinoord leed ook verlies want Daniel Kajee moest al snel met een spierblessure afhaken terwijl de debuterende Davey van der Snoek met een rode kaart van het veld moest na een ongelukkige botsing.

,,Dat is extra jammer voor hem omdat hij een lange periode van revalidatie achter de rug heeft en het heel verdienstelijk deed in de basis,’’ zo legde coach Toxopeus na afloop uit. ,,Bovendien zijn ook mijn spitsen niet ongeschonden uit de strijd gekomen zodat we ondanks de blijdschap over deze belangrijke zege ook met zorgen achterblijven.’’ Hij doelde op de fikse trap die Dimitri Djollo tegen het kniegewricht kreeg en het feit dat Roland Truggelaar met een gebroken middenhandsbeentje kampt.

Geinoord nam met deze 1-2 sportief revanche op het gelijkspel dat de ploeg destijds in september moest toestaan aan de Wijkse opponent die zich intussen van coach Joost Kooijman heeft ontdaan in een poging alsnog degradatie te ontlopen. Toxopeus: ,,Een lastige tegenstander die met opportunistisch spel geprobeerd om ons te verrassen. Gelukkig stond het achterin vanmiddag heel goed, afgezien van die late tegengoal. Bij die vrije trap zagen we er niet goed uit’’, aldus de Geinoord-trainer.

Ook zijn collega Jan Gaasbeek was ontevreden over de terugval van zijn team in Loosdrecht nadat JSV via Sam Kolsteeg een 0-1-voorsprong had genomen. ,,We hadden daarna nog geluk dat zij een penalty misten maar vlak voor rust werd het toch 1-1 na minder goed uitverdedigen. Helaas waren we het in de tweede helft helemaal kwijt en dat is toch een mentale zaak waaraan we hard moeten gaan werken,’’ aldus de JSV-coach die zaterdag met zijn team nummer drie Almere moet gaan bestrijden.

In het eerste treffen tussen Geinoord en CDW bleef het gelijk, maar dit keer trok de Nieuwegeinse ploeg met 1-2 aan het langste eind met goals van Robert Maat en Timo Meerding. (Foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren