Sportief dagboek (2)

Het was weer eens een ouderwets sportieve zaterdag. Op tijd het bed uit om naar de kleinkinderen te kijken die aan hun eerste wedstrijd toe waren. Dat betekent zes kilometer op de fiets richting het sportpark waar het vroeg in de morgen al een drukte van belang was. Vandaag debuteerde mijn kleindochter Isabel van acht als keepster terwijl kleinzoon Guus een steenworp verderop eveneens het doel verdedigde van zijn team. Ik kwam dus ogen tekort om al hun prestaties op de voet te kunnen volgen.

Ook de ‘grote’ voetbaljongens kwam zaterdag in actie maar dat betrof het bekervoetbal die ik nog even aan me voorbij moest laten gaan. Zo heb ik niet gezien hoe JSV 2-2 speelde bij Elinkwijk en Geinoord de volgende poulefase bereikte door bij De Meern nipt met 0-1 te winnen. Beide club hadden al eerder in de week bekervoetbal gespeeld met een uiterst positief resultaat: JSV won met 4-0 tegen VVIJ en Geinoord met 1-4 bij Brederodes.

Kortom: beide trainers weten nu zo’n beetje hoe hun selectie er voorstaan als het komende zaterdag om het ‘echte werk’ zal gaan. JSV neemt het dan thuis op tegen DTS uit Ede en Geinoord ontvangt het gedegradeerde SVL. Voor mij een bijzondere wedstrijd omdat ik een aantal (succesvolle) seizoenen speelde bij de Langbroekse club en ook nog enkele jaren aanvoerder was bij de blauw-witten. Maar dat is intussen al weer bijna vijftig jaar geleden, de tijd gaat snel….

Dat het ook nog een bijzondere zaterdag werd, had alles te maken met de intocht en huldiging van twee Olympiers in mijn dorp. De straten waren veelal oranje gekleurd en er was muziek toen Robin de Kruif en Jan Willem van Schip in een open luxe auto door het dorp reden. Meestal sta ik op zaterdagmiddag ergens op een voetbalveld in Nieuwegein, Galecop of Parkhout. Maar dit keer was het een andere speciale sportervaring die ik graag toch ook in mijn sportief dagboek met de lezers wil delen!

MeisjesvoetbalG
Het voetbalseizoen is weer begonnen, dat betekent vroeg opstaan en op zaterdagmorgen naar kleindochter van acht kijken, voor het eerst in het doel (eigen foto)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk