Sportief dagboek (19)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Het gebeurt niet vaak dat ik in een heel weekeinde niet op een voetbalveld sta, maar dit keer was dat toch echt het geval. Ondanks het feit dat zowel JSV als Geinoord een thuiswedstrijd hadden, vertoefde ik op deze kille en regenachtige zaterdagmiddag in een comfortabel verwarmde sporthal om mijn oudste kleindochter aan het werk te zien. In een leuk volleybalduel won Floor met haar teamgenoten waarbij de derde set het meest enerverend was. De partij eindigde immers in 29-27, spannender kan niet!

Wat me ook opviel, was de grote sportiviteit bij alle wedstrijden (vier tegelijk) die ik vanaf de hoge tribune mocht aanschouwen. Geen enkele keer werd een beslissing van de arbitrage in twijfel getrokken, zelfs bij de oudere speler heb ik geen verbaal misbaar ontdekt. Wat een verschil met de voetbalvelden waar bij vrijwel ieder fluitsignaal wel een reactie volgt in de trant van: ‘Hoe kan je daar nu voor fluiten?’. Eerlijk gezegd voelde deze discipline op een zaterdagmiddag als een verademing….

Toch maar terug naar de velden in Nieuwegein waar zowel JSV als Geinoord een 1-0-zege boekten op respectievelijk TOV en De Meern. Een knappe prestatie van het team van Jan Gaasbeek omdat de opponent uit Baarn vorige week nog de sterren van de hemel speelde tegen subtopper De Bilt en met liefst 4-0 won. ,,We hebben het goed gedaan, zeker in de tweede helft tegen een fysiek sterke ploeg die het ons niet gemakkelijk maakte om vrijuit te voetballen. Na de goal van Martijn Kroneman zijn we wel een paar keer goed weggekomen, dat mag ook wel eens een keer,’’ aldus de coach van JSV die komende zaterdag op bezoek moet naar Loosdrecht.

En dan Geinoord. Na de mentale tik die derde klasser Altius afgelopen dinsdag in het bekerduel had uitgedeeld, trok de ploeg van coach David Toxopeus dit keer wel aan het langste eind. ,,Voor rust deden we het niet zo goed tegen een sterk verdedigend De Meern, daarna kwamen we beter in de wedstrijd. We hadden voor rust al op 1-0 moeten komen omdat Roland Truggelaar een mooie goal maakte. Maar die werd om onduidelijke redenen afgekeurd,’’ zo reageert de oefenmeester van Geinoord.

Gelukkig voor de thuisclub werd het uiteindelijk toch 1-0 door Dimitri Djollo na een steekbal van Daniel Makkee, zodat beide punten op Parkhout bleven. De Meern kwam in de slotfase nog we uit de verdedigende stellingen en claimde zelfs een penalty maar dat leverde geen resultaat op. Geinoord moest in die fase met tien man verder omdat Ryan Verkerk met een tweede gele kaart werd geconfronteerd, alle protesten ten spijt. Komende zaterdag gaat Geinoord naar Wijk bij Duurstede waar CDW als opponent fungeert. In het begin van dit seizoen bleef het een teleurstellend gelijkspel tussen deze twee. ,,Dus we hebben nog iets goed te maken,’’ aldus de Geinoord-trainer.

Roland Truggelaar scoort de openingstreffer van Geinoord tegen De Meern, maar de arbiter zou de goal om onduidelijke redenen afkeuren (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren