Sportief dagboek (18)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten: De bal is weer gaan rollen en de voetbalfans uit Nieuwegein hebben met uiteenlopende emoties de herstart van de competitie ondergaan. Zowel Geinoord als JSV liepen aanvankelijk tegen een 2-0-achterstand aan. Maar waar de ploeg van David Toxopeus de sportieve zaken nog kon herstellen tegen VVZ en met 4-2 won, moest het team van Jan Gaasbeek in Utrecht met een 2-1-nederlaag genoegen nemen bij Odysseus, de nummer drie op de ranglijst.

,,Ik was teleurgesteld over onze prestatie bij Odysseus’’, vertelde Gaasbeek als reactie op het verlies. ,,We begonnen slap aan de pot en de tweede bal was steeds voor de tegenpartij. En bij een 2-0-achterstand loop je natuurlijk tegen de feiten aan. Na rust waren we gelijkwaardig maar de aansluitingstreffer van Mikula Ristic kwam pas een minuut voor tijd. Toen viel er niet veel meer te herstellen.’’ Gaasbeek miste deze middag de geblesseerden Jeroen Scholman en Barry Zwezerijnen terwijl Luc Jansen Venneboer geschorst was naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Geinoord. Komende zaterdag moet JSV het opnemen tegen TOV. ,,Dan moeten we vanaf het begin beter bij de les zijn,’’ aldus Gaasbeek.

Meer tevredenheid bij zijn collega David Toxopeus die met assistent Herman Schreurs aanvankelijk ook een teleurstellend optreden zag van Geinoord. Een snelle 0-1 via Levi Parinussa na een goede Soester counter, gevolgd door een terecht door de uitblinkende scheidsrechter Idrissi Chiour toegekende penalty leidde via Jordy Schimmel tot een 0-2 achterstand binnen een kwartier. Daarna pakte de thuisclub de zaken veel energieker aan waardoor VVZ steeds verder in de problemen werd gebracht. Een door Niels Maat benutte penalty leidde tot 1-2 waarna spits Roland Truggelaar de ruststand op 2-2 bepaalde.

Na rust VVZ-doelman Jelle was Geinoord verreweg de bovenliggende partij en moest VVZ zich steeds nadrukkelijker tot verdedigen beperken. Onder toezicht van de nieuwe trainer Charles Loots die uit Amsterdam was overgekomen om zijn toekomstige ploeg in actie te zien, kantelde de wedstrijd. VVZ-doelman Jelle Bade kwam steeds meer in de problemen en treffers konden niet meer uitblijven. Soulaiman Akani nam de 3-2 voor zijn rekening waarna invaller Daniel Makkee met een schitterend afstandsschot het slotakkoord verzorgde van een attractief duel.

Trainer Toxopeus heeft nog een druk programma voor de boeg want dinsdagavond is Altus als bekertegenstander te gast op Parkhout en komebn de zaterdag komt De Meern op bezoek. In deze duels is Dimitri Djollo (zaterdag geschorst tegen VVZ) weer inzetbaar en zal de niet geheel fitte topscorer Roland Truggelaar ook weer kunnen spelen, hij werds uit voorzorg door de technische staf een kwartier voor tijd gewisseld voor Makkee die meteen zijn visitekaartje afgaf door de 4-2 op zijn naam te brengen.

Doelman Jelle Bade van VVZ zweeft vergeefs richting bovenhoek waar het afstandsschot van invaller Daniel Makkee onhoudbaar inslaat: 4-2 voor Geinoord. (foto Gerard van Vliet)

Hierboven het schot van Daniel Makkee

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren