Sportief dagboek (18)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Geen succesvolle hervatting van de competitie voor Geinoord en JSV. Beide ploegen verloren namelijk hun uitduels, in Langbroek en Ede werd geen succes geboekt door de trainers Dick Kooijman en Michael van den Berg. De laatste had nog wel een goed gevoel overgehouden aan de veelbelovende oefenduels tegen Valleivogels (5-2) en WNC (3-2) maar die resultaten kregen zaterdagmiddag geen gevolg tegen DTS.

En dan Geinoord. De ploeg kwam in Langbroek nog op voorsprong door de na zijn schorsing weer teruggekeerde Chanan Brandsma maar die voorsprong duurde slechts enkele minuten want SVL’er Mark van Oudbroekhuizen werd geen strobreed in de weg gelegd onderweg naar de gelijkmaker. In de tweede helft liep de thuisclub uit naar 3-1 via Martijn Verkerk voordat Dimitri Djollo de spanning nog even kon terugbrengen. Maar de 3-2 bleef op het scorebord staan ondanks goede kansen voor Dimitri (net naast) en daarna Tom de Klein wiens schot rakelings over de lat ging zodat SVL toch aan het langste eind trok waarbij een gelijkspel tot de mogelijkheden had behoord.

Beide clubs hadden problemen met hun keepers bij dit eerste competitiegebeuren van 2017. Bij SVL moest vaste doelman Geert-Willem Merkens al binnen een kwartier uitvallen met een schouderblessure, zijn vervanger was Paul Emons. Ook Geinoord had grote moeilijkheden bij het vinden van een sluitpost voor dit duel. Eerste keeper Jeremy Vrede kampt met een gebroken middenvoetsbeentje terwijl ook tweede doelman Gino de Ridder geblesseerd was zodat de 30-jarige Ben van Breukelen in Langbroek onder de lat stond.

Voor mij was het bezoek aan mijn oude club SVL overigens een bijzondere ervaring omdat ik begin jaren zeventig bij deze club successen vierde en zelfs kampioen werd. Zaterdagmiddag ontmoette ik dan ook tal van voormalige teamgenoten onder wie de intussen 75-jarige voormalige doelman Joop Heus die speciaal uit Streefkerk was gekomen om bij zijn vroegere club te gast te zijn. Toen hij juichte bij de drie treffers van SVL keek hij me verbaasd aan dat ik niet reageerde. Maar voor mij was het deze middag moeilijk kiezen tussen SVL en Geinoord waar ik ook al tal van jaren vertoef.

Bij een voetbalwedstrijd ontmoet je altijd tal van oude bekenden. Zo liep ik vlak voor het begin vader Jacques en zoon Joost Kooijman tegen het lijf, het duel van laatstgenoemde met CDW bij Roda Aalst bleek afgelast. Ook Leo van Veen meldde zich vlak na rust op het sportpark in Langbroek, hij woont in Wijk bij Duurstede en is momenteel zonder club.

Natuurlijk kwam de uitschakeling van FC Utrecht nog even ter sprake tegen Cambuur. ,,Tja, dat is nu eenmaal bekervoetbal. Een underdog kan boven zichzelf uitstijgen en FC Utrecht deed het tactisch niet zo goed dit keer. Ik denk dat de wedstrijd tegen Ajax nog in de benen zat terwijl dat potje in feit minder belangrijk was dan deze kwartfinale, dat was in feite de wedstrijd van het jaar.’’

 

Dimitri Djollo scoorde tegen SVL de 3-2 en was dicht bij de gelijkmaker in Langbroek (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk